MNB
MNB - 2

Hírek

Városi Gólyaavató

2015. március 02., 18:45

Szombaton rendezte meg a diákönkormányzat legnagyobb programját, a Városi Gólyaavatót, melynek idén az oladi iskola adott otthont.  A feladatok  minden évben egy kiemelt témához kötődnek, idén ez a lakodalom volt.

Városi Gólyaavató

2012 óta szervezi meg a város diákönkormányzata a Gólyaavatót, melynek célja idén is változatlanul az, hogy összehozza a diákokat szórakoztató délutánra, amikor különféle kihívások során összemérhetik tudásukat és új barátságokat köthetnek.

Peresztegi Krisztina, diákpolgármester
"Volt három előfeladatuk, ahol műsorokat kellett csinálni, ahol különböző országok esküvői hagyományait fogják bemutatni, illetve kellett egy fátyolt készíteniük és egy tortát, amibe az eljegyzési gyűrűt sütötték bele."

Az idei rendezvényen öt iskola, a kereskedelmi szakképző, a Nagy Lajos és aa Kanizsai Dorottya Gimnázium, a Savaria szakképző, valamint a Bolyai-iskola diákjai mérkőztek meg egymással.

Dávid Noel -  szervező
“ A fő célunk az, hogy megismerjék egymást, hogy ne az legyen hogy egy iskolában ismeri x ember a fiatalt, hanem az hogy az egész Szombathely egy nagy baráti társaság legyen. hogy ismerjen mindenki mindenkit, hogy új barátokat szerezzen az ember, tényleg az egész arról szól hogy mindenki megismerjen mindenkit.”

Az ismerkedés különböző feladatok alkalmával zajlott. Mind az öt iskola kiállított egy-egy kérőt, és egész este a legkülönfélébb versenyszámokban azért a célért dolgoztak, hogy az ő vőlegényjelöltjük nyerje el a diákönkormányzat menyasszonyának a kezét. Bár a csapatok valóban komolyan vették a versenyt, a legfőbb díj az a maradandó élmény volt, amit a résztvevők átéltek.