Hírek

Városi ajándékozó ünnepség

2017. december 05., 16:34

Mintegy félezer gyermek érkezett a városi ajándékozó ünnepségre az MMIK-ba. A hátrányos helyzetű családoknak az önkormányzat ötezer forint értékű csomagot adott, és egy kis műsorral is kedveskedett nekik a Mesebolt Bábszínház.

Városi ajándékozó ünnepség

Ez volt az egyik kedvence a kicsiknek a kézműves foglalkozáson, amelyet a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai szerveztek a Mikulásvárás alkalmából. Volt, aki másik figurát választott.

Nemes Krisztián
“Kaptunk egy meghívót, eljöttünk, és akkor megláttam ezt a kis hóembert, és mondtam, hogy nagyon cuki, és megcsináltam!”

A mintegy tíz helyszínen harminc önkéntes várta az ügyesebbeket: közel 150 gyermek vitt haza saját készítésű kézműves munkát.

Takácsné Szécsi Tímea - munkatárs, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
“Karácsonyi Mikulás-figurákat készítünk, karácsonyfát, rénszarvast, hóembert papírból és egyéb eszközökből.”

A színházteremben a polgármester beszélgetett a gyerekekkel, majd köszöntötte a családokat.

Puskás Tivadar - polgármester
“Minden esztendőben, az idei esztendőben is az önkormányzat minden intézményének karácsony idején igyekszik a gyerekeknek valamiféle ajándékot adni, amúgy pedig felszerelési tárgyakat adunk az intézményeknek. Az idén is megtesszük ezt.”

Az Üveghegy-díjas Mesebolt Bábszínház Lúdas Matyi meséjét mutatta be a közönségnek.

“Én elmegyek a piacra, és eladom a libákat, mind a húszat, majd meglátod! na, vigyázzál magadra, puszi, majd jövök!”

A rendezvény végén ezeket az ajándékcsomagokat adta át a Mikulás a családoknak. Tavaly tartós élelmiszer, most inkább gyerekeknek szánt édesség volt benne.