Hírek

Változások, fejlesztések a Vasvíznél

2019. január 17., 22:46

Munkahelyi képzésekre, felújításra, energiahatékonysági fejlesztésekre, és elektromos gépjárművek beszerzésére is pályázik a Vasivíz Zrt.. A dolgozók érdekében bizonyos területeken pedig bevezették a rugalmas munkavégzést.

Változások, fejlesztések a Vasvíznél

Januártól rugalmas munkaidőben dolgozhatnak a Vasivíz Zrt. szombathelyi központjának munkatársai. Ennek részleteit, számítógépes nyilvántartását belső képzéseken ismerhették meg az érintettek. Korábban munkahelyi bölcsődét is szeretett volna indítani a vállalat, most a rugalmas munkavégzés bevezetésével akar enyhíteni a központi irodaházban dolgozó kisgyermekes szülők gondjain.

Kohuth Viktor – vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
Mindenképpen családbarát munkahelyet szeretnénk varázsolni a Vasivíz Zrt-ből is, ez azt jelenti, hogy akik szeretnék a gyereket korábban iskolába vinni, vagy csak később tudják elhelyezni, azoknak ne legyen probléma, hiszen volt olyan, hogy munkaidő kedvezményt kellett adnunk. 12.23

A vállalat benyújtja igényét a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjának kiírására, amely a fejlesztési tervben szereplő felújításokra, pótlásokra ad támogatást. Emellett indulnak az energiahatékonyságot fejlesztő pályázaton is.

Kohuth Viktor – vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
Ezek az energetikai pályázatok azok, amelyek a beszerzéseinkben szerepet tudnak játszani. Telepi szívóberendezések, amelyek a szennyvíz iszaptárolónál, vagy a szennyvíz iszap kezelésnél az oxigént biztosítják, ott rengeteg áramköltség halmozódik fel, amit egy korszerűbb szívóberendezéssel hatékonyabban tudnánk alkalmazni. 4.30

A munkahelyi oktatásra már több mint 54 millió forintot nyertek el, ebből 123 saját dolgozó és 13 külső, tartósan munkanélküli szerezhet valamilyen profilba vágó szakmát, jogosítványt, de indulnak többek között informatikai és kommunikációs képzések is. A megyében 600 dolgozót foglalkoztató nagyvállalat környezetvédelmi törekvéseit erősíti, hogy elektromos gépjárművek beszerzésére is pályáznak.