Hírek

Vállalkozók Napja

2017. december 06., 16:17

Jövőre ismét csökkennek a béreket terhelő járulékok, a felszabaduló forrásokat pedig beruházásokra és béremelésre lehet fordítani - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Budapesten megrendezett Vállalkozók Napján. A VOSZ elnöke, Demján Sándor pedig a közszféra létszámcsökkentését sürgette. Az ünnepségen három vasi vállalkozás vehette át az „Év vállalkozója” díjat.

Vállalkozók Napja

Varga Mihály
Egy olyan esztendő van mögöttünk, amire azt mondhatjuk, hogy soha rosszabb évet.

Így értékelte a 2017-es évet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozók Napján. Emlékeztetett arra, az elmúlt évben olyan folyamatok indultak el, amelyek célja, hogy a gazdaság minden szereplője erősödjön, akár vállalkozó, akár munkavállaló.

Varga Mihály – nemzetgazdasági miniszter
Közös az érdek: a jó kormányzat támaszkodik a vállalkozásokra, mert a legnagyobb foglalkoztató, a legnagyobb munkahely teremtő réteg mindig is a vállalkozók közül kerül ki. Mai nap is Magyarországon a kis- és középvállalkozások adják a munkahelyek 75 %-át.

Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy fontos lenne a közszféra létszámcsökkentése. Úgy fogalmazott, a 350 ezer felesleges állami alkalmazott foglalkoztatása óriási teher a gazdaság számára.

Demján Sándor – elnök, VOSZ
Amíg Németországban 9 % az összfoglalkoztattokból az állami alkalmazottak száma, nálunk 19. Lengyelországban 11 %, nálunk 19.

Az elmúlt közel két évtizedben a VOSZ két és fél ezer vállalkozó munkáját ismerte el, ők adják a magyar gazdaság gerincét. 19. alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napját.

Szárnyas János - elnök, VOSZ Vas Megyei Szervezete
Egy olyan vállalkozó aki hétköznap dolgozik, nincs ideje, hogy pihenjen, lássa azt, hogy mit épített. Ez a nap arra is alkalmas. Eljönnek a barátai és ünnepelnek. Én azt gondolom, hogy az üzleti élet egyik, vagy talán a legnagyobb ünnepe ez.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen elismerték a kiemelkedő teljesítményt nyújtók munkáját. Vas megyéből hárman: Sipos Gábor, a Sipos Autóház tulajdonosa, Simon Gábor, a Simon Belsőépítészeti Kft. ügyvezetője, valamint Komonczky István tojástermelő vehették át az Év vállalkozója címet.