Hírek

Választás után - Hamarosan jogerőre emelkedik az eredmény, megalakulhat az új közgyűlés

2019. október 15., 14:25

A vasárnapi választási eredmények ismeretében megkezdődött a város átadásának előkészítése. A várható eseményekről a szombathelyi jegyző tájékoztatta a televízió nézőit. Egyelőre az új testületbe beülő személyekkel kapcsolatban is vannak kérdések.

Választás után - Hamarosan jogerőre emelkedik az eredmény, megalakulhat az új közgyűlés

Szerdán lesz jogerős a vasárnapi önkormányzati választás eredménye. Napokon belül megtörténik a polgármesteri átadás-átvétel a hivatalban, és megkezdődik az új közgyűlés megalakításának előkészítése is.

Károlyi Ákos - jegyző
“A választási eredmények jogerőssé válásától számított öt munkanapon belül pedig le kell tenni a képviselő-testületnek, a testület tagjainak a testület előtt az esküt, és ezen a napon meg kell hogy kapják a megbízólevelüket.”

Erre várhatóan az október 23-ai ünnepi közgyűlésen kerül sor. Nem sokkal később, az eredmények jogerőssé válása utáni 15 napon belül pedig az alakulóülést is megtartják. A vasárnapi eredmények tükrében jogosan foglalkoztatja a közvéleményt, hogy a Fidesz-KDNP listavezetője, Balázsy Péter beül-e a testületbe.

Székely Klára - politológus, egyetemi oktató
“Ha ő most beáll a politikába és beáll a közgyűlésbe és végigviszi az öt évet, és új tapasztalatokat szerez, az adottsága és a képessége alapján belőle egy nagyon hatékony, jó politikus nőhet ki. De a szakmai karrierje viszont már bizonyított. Tehát nagy a tét.”

Megkerestük Balázsyt, aki kérdésünkre elmondta, hogy a következő napokban meghozza a döntését ezzel kapcsolatban.