Hírek

Válaszd a táncot, válassz egy táncot!

2020. szeptember 23., 19:32

Ezzel a mottóval rendezték meg az ország 10 városában második alkalommal a Nagy Táncválasztót. A régióban Kőszeg adhatott otthont a Táncpedagógusok Országos Szövetsége eseményének, ahol a szombathelyi csoportok is bemutatkoztak.

Válaszd a táncot, válassz egy táncot!

A kőszegi Jurisics-vár minden szegletében más-más mozgásformával ismerkedhettek az érdeklődők, a lovagteremben kreatív gyerektánc, és az esztétikus testképzés is színpadra került. A Köszházban pedig a balettet tanulhatott bárki. (17.07) Ez az ötéves kislány – anyukája szerint – otthon is a forgásokat és a spiccelést próbálgatja.

Károlyi Mariann
„Már kiskorától kezdve balerina szeretne lenni, úgyhogy nálunk a balett a nyerő. 16.34 Jár is valahová talán? 16.37 Még nem. Azért jöttünk el ide, hogy kapjunk információt, hol tudnánk elkezdeni az alapoktól.”

Az udvari nagyszínpadon egymást váltották a különböző stílusok. A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes a hagyományos néptáncokhoz és a népi játékokhoz csinált kedvet. De felléptek a hastáncosok és hip-hop kedvelői is bemutatkoztak.

A Westside Táncssport Egyesület Szombathelyen 24 éve működik, ma már száz feletti létszámmal, Kőszegen is van tánciskolájuk.

Szárnyas Mónika – koreográfus, társtulajdonos Westside TSE
„Szerintem azért nagyon fontos a tánc, mert magabiztosságot ad, önbizalmat ad, hatalmas kiállást a gyerekeknek, ugyanakkor csapatszellemre nevel, nagyon fontos.”

A Prima Dance Táncsport Egyesület a társastáncot népszerűsítette.

Kónya Péter – szakmai vezető, Prima Dance TSE
„Igazából érettebb emberek mentek a színpadra, hogy népszerűsítsük azt, hogy társasági táncformában is lehet közösségi életet élni, és mindenki megtalálhatja nálunk a számítását, be tud csatlakozni, jól érezni magát a közösségben.”

Szeptember 20-án egyidőben 10 városban tartották a Nagy Táncválasztót. A házigazda, a most 30 éves Dance Jam Tánccsoport számos országos sikerrel büszkélkedhet. Vezetőjük pedig idén vehette át a Táncpedagógusok Országos Szövetségének nívódíját. Kőszegen 13-féle tánccal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Földesiné Németh Csilla – vezető, Dance Jam Tánccsoport
„Nem csak táncstílusok szerint, hanem korcsoportokban is történnek az órák, az óvodástól egészen a senior korosztályig. Mivel idén az idősebb korosztályt céloztuk meg, hogy ne csak a gyerekek, ne csak a fiatalok, hanem az idősebbek is nézzék meg, hogy milyen lehetőségek vannak.

A rendezvényen való részvételt regisztrációhoz kötötték, (16.02) és figyeltek az egészségvédelmi szabályok betartására is.