Hírek

Vágyni arra, amink van

2018. február 20., 19:51

A házasság hetének egyik záróeseménye a Martineum Felnőttképző Akadémián zajlott. Vágyni arra, amink van - ezzel a címmel tartott beszélgetéssel összefűzött előadást Lackfi János költő és felesége, Bárdos Júlia művészettörténész.

Vágyni arra, amink van

Zsúfolásig megtelt a Martineum nagyterme a házasság hetének utolsó előadásán. 2013-ban a hatgyermekes Lackfi-házaspár volt a házasság hete arca. Aktív, bátor családról van szó.

Lackfi János - író-költő, előadó
“Akár szakadékba is beleugrottunk, együtt, fejest mindannyian, és valahogy mindig kinyílt az ejtőernyő, vagy az a fajta megtartó erő, amit sokan nevezünk Gondviselésnek, vagy szeretet erejének, sokan szt mondják, mázli, az elnevezés mindegy, az, hogy megmaradtunk szeretetben, örömben, talán az a lényeg.”

A házaspár szerint az a legfontosabb, hogy a problémákat meg akarják oldani a házasfelek.

Bárdos Júlia - művészettörténész, előadó
“Én azt tudom, hogy ezek utólag mind ajándéknak látszanak, olyan sokat tanultunk belőle, és a szeretetünk is sokkal mélyebb lett egymás felé, én nagyon hálás vagyok utólag minden nehéz helyzetért, ami akkor persze egyáltalán nem volt jó, és nem azt éreztem, hogy jaj, de jó!”

A házasság hete rendezvényeire nem elsősorban azok kíváncsiak, akiknek problémás a kapcsolatuk - sokkal inkább azok, akik tenni akarnak érte, és dolgozni azért, hogy könnyen élhető házasságban maradjanak a későbbiekben is.

Király Gabriella
“Van egy hét az évben, amikor fokozottabban figyelünk arra, hogy mit jelent ez nekünk, jövőre lesz az ezüstlakodalmunk, ez a 25 év nem úgy telt el, hogy minden zökkenőmentes volt, és nagyon jó arra gondolni, hogy foglalkozhatunk a házasságunkkal egy kicsit kiemeltebben az évnek ebben a hetében.”

A Szombathelyi Egyházmegye által szervezett házasság hete egyre népszerűbb: a programsorozatra évről évre több házaspár jelentkezik. Legnépszerűbb a Házas-Társas-Játék és a gyertyafényes vacsora.