MNB
MNB - 2

Hírek

Úthibák javítását végzi a SZOVA Zrt. városszerte

2017. január 18., 19:34

Az idei tél egyelőre nem rongálta meg számottevően a burkolatot, akkor keletkezhet majd több kátyú, ha enyhül az idő. Hidegaszfalttal dolgoznak, ami 0 fok alatt hatékony és gyors megoldás.

Úthibák javítását végzi a SZOVA Zrt. városszerte

A Bem József utcában kátyúztak szerdán délelőtt a SZOVA munkatársai.

Először kisöprik a törmeléket a gödörből, majd lapáttal elterítik az asztafaltot, és tömörítik azt.

Az önkormányzat megrendelése alapján végzik a munkálatokat, elsősorban a fő- és tömegközlekedési útvonalakat mentesítik az úthibáktól. A kátyú kialakulásában az időjárás játszik főszerepet: napközben a hóolvadék beszivárog a repedésekbe, a víz éjszaka újra megfagy, ami elemeli az aszfalt felső rétegét az alsóbbaktól. Lazábbá válik a szerkezete, az autók pedig kijárják, így keletkezik a kátyú. A javításnak egy gyors és a hidegben is hatékony módját választották.

Potyondi Nikolett - kommunikáció és HR referens, SZOVA Zrt.
"Hidegaszfalttal dolgoznak, az -5 fokig hatékony megoldás lehet, és még a gyorsaság előnye, hiszen nem kell lezárni, és a forgalom végzi el az utolsó simításokat, hiszen az autók beletömörítik az aszfaltba a belehelyezett anyagot."

Az idei tél még nem károsította nagymértékben az utakat, egyelőre a fagy összetartja az aszfaltot. Ha enyhül az idő, és jön az olvadás, megsokszorozódhat a kátyúk száma a szombathelyi utakon. A SZOVA munkatársai az ütemterv szerint a következő napokban a Derkovits-lakótelepen dolgoznak az úthibák javításán.