Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Útfelújítások a megyében

Adásban volt: 2017. június 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Vas megyében 6 útszakaszon végez karbantartási munkálatokat nyáron a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. A meleg aszfaltos burkolaterősítést a 87-es főúton, Lukácsháza belterületén kezdték. A forgalom nagysága, az útszakasz hálózati szerepe, valamint a burkolat állapota alapján választották ki, hogy hol végzik a javításokat. A tervek között Szombathelyen a Dolgozók útjának karbantartása is szerepel.

Gépüket takarítják éppen a munkások a 87-es főúton. Lukácsházán már végeztek az útjavítással. Félpályás korlátozás mellett dolgoztak itt a közutasok. Ezen a szakaszon korábban csatornázás miatt bontották meg a burkolatot. A munkálatok után ugyan helyreállították az útpályát, de azóta hatalmas, már kikerülhetetlen kátyúk keletkeztek. Most felmarták a rossz állapotú aszfaltot, és új került a helyére.

"Végeztünk a 87-es főút lukácsházi átkelési szakaszán egy 400 méteres résszel, ez teljes szélességben egy meleg aszfaltos burkolaterősítést kapott. Szintúgy elkészült Söpte és Szombathely között egy 600 méteres szakasz, ez is burkolaterősítés."

A Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója azokat az útszakaszokat mutatja, ahol ezen a nyáron útkarbantartásokat végeznek. Tömörd és Csepreg között felületi bevonat készül, Duka és Jánosháza között a burkolat szélét cserélték, az Őrségben pedig Szalafő és Farkasfa térségében egy 3 km-es szakaszt tesznek rendbe.

Horváth László megyei igazgató, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Ha annyira tönkrement a burkolat, vagy egyenetlen, akkor mindenképpen egy egyenes, egyenletes szakaszt kell készíteni, ezt marással szoktuk, az a legegyszerűbb, és ezt a mart aszfaltot alsóbb rendű utakon, kisebb forgalomnál újra fel tudjuk használni egy másik technológiával.

A felmart aszfaltot – ahol lehet – újrahasznosítják, ahogy nem megy kárba a maradék sem. Lukácsházánál például a megmaradt anyaggal a padkát erősítették meg. Szombathelyen a Dolgozók útján végeznek a nyár során javításokat a közutasok.

2017. június 14.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében