MNB - 2
MNB

Hírek

Ütemterv szerint halad a Selmec utcai rendelő korszerűsítése

2014. július 25., 19:17

35 millió forintból alakítják át az orvosi épületet. Az egy orvos-egy rendelő elv alapján készülő új rendelőben szeptember végén fogadják majd ismét a betegeket a háziorvosok.

Ütemterv szerint halad a Selmec utcai rendelő korszerűsítése

Teljesen üres még a Selmec utcai rendelő. A falakat átrendezték már. Folyik az építkezés a terveknek megfelelően. Éppen egy hónapja kezdték meg a munkálatokat.

Lendvai Ferenc – elnök, Városfejlesztési Bizottság
„Tavalyi év szeptemberi közgyűlésén hozott a közgyűlés egy olyan döntést, hogy 35millió forinttal támogatja a Selmec utcai háziorvosi rendelő átalakítását, az egy orvos-egy rendelő elv alapján és az egészségügyi alapellátó intézetnek adtuk át ezt a 35millió forintot, ők lefolytattak egy közbeszerzést és a kivitelezők idei év júniusában megkezdték a kivitelezést.”

Régóta cél Szombathelyen, hogy az egy orvos-egy rendelő elv alapján alakítsák ki a háziorvosi épületeket, mert kényelmesebb és nyugodtabb a rendelés, ha minden orvosnak külön rendelője és várószobája van.

Szakács Dávid – képviselő
„Körülbelül 10 éve indítottuk ezt a programot Szombathelyen, és végre ideértünk. Elég hamar visszaköltözhetnek a háziorvosok: szeptember 15-vel elkészül a beruházás és szeptember 30-án már a megújult környezetben várhatják a betegeket.”

Amíg készül az új Selmec utcai épület, addig Altai Éva és Morvay Adrienn háziorvosokat a Wesselényi utca 4. szám alatt érik el a betegek.