Hírek

Utánpótlás vízilabda torna kezdődik

2015. július 29., 11:14

Negyedik alkalommal rendezik meg a szombathelyi Tófürdőn a Savaria Nemzetközi Férfi Utánpótlás Vízilabda Tornát. Az erőfelmérő részleteit sajtótájékoztató keretében ismertették a média képviselőivel. 

Utánpótlás vízilabda torna kezdődik

A hagyományoknak megfelelően idén is négy komoly játékerőt képviselő vízipólócsapat száll majd vízbe a szombathelyi tornán. A házigazda magyarok mellett a szerb, az olasz és a horvát korosztályos válogatott szerepel péntektől vasárnapig  a Tófürdőn. Az együtteseket 1997-ben, avagy az után született játékosok alkotják. A magyar keretbe Kovács Barnabás személyében egy szombathelyi vízilabdázó is bekerült.

Gyöngyösi András - szakmai igazgató, AVUS
“Ez szintfelmérő egy évvel a világbajnokság előtt, hogy milyen szinten vagyunk a legjobbakhoz képest. Ez mindenképpen érdekes  a közönségnek és a szombathelyi vízilabdának. Ezt azért is mondom, mert Kovács Barnabás meghívót kapott és az egyik mérkőzésen ő fogja védeni a magyar csapat kapuját vagy teljes időben, vagy félidőben.”

A fürdővendégek és a mérkőzésekre kilátogató nézők ingyen tekinthetik meg a meccseket. A rendezők sok szurkoló érdeklődésére számítanak, éppen ezért a meglévő lelátó mellé egy másikat is építenek a torna idejére. 

Koczka Tibor - alpolgármester
“Az a törekvése a városnak, hogy minél több sportrendezvényt és természetesen kulturális rendezvényt hozzon Szombathelyre. Hiszen ezáltal a rendezvényturizmus erősítése révén egyre több látogatót vonz a város.” 

A magyar csapat pénteken este fél hétkor a horvátok, míg szombaton ugyanebben az időpontban az olaszok ellen száll vízbe. Kovács Barnabásék vasárnap délelőtt 11 órakor az olaszok ellen fejezik be  szereplésüket a szombathelyi viadalon.