MNB
MNB - 2

Hírek

Ünnepélyes ceremóniával vette kezdetét a 14. Savaria Történelmi Karnevál

2013. augusztus 23., 17:50

A Vesta-templom tüzének meggyújtásával elstartolt a 14. Savaria Történelmi Karnevál vasárnap estig tartó programsorozata. A látogatókat minden eddiginél több árus és hagyományőrző csoport várja a színes forgatagban.

Ünnepélyes ceremóniával vette kezdetét a 14. Savaria Történelmi Karnevál

“Az lehet, hogy a hétköznapokban, a hétköznapi élet során Szombathelyen élni hasonlatos más városokhoz, de egy biztos, hogy csak itt, csak mi érezzük azt egész évben, hogy eljön a nyár vége, augusztus utolsó hete, amikor három napig az önfeledt szórakozásé, a kulturált szórakozásé a hely.”

Ezekkel a szavakkal köszöntötte a karneválozókat Mérei Tamás, a karneváli kuratórium elnöke a nyitó ceremónián. Fellobbant a Vesta-templom lángja.

Ez őrzi majd egészen vasárnapig 14. Savaria karnevál tüzét.  A 2000 éves városban a napokban életre kel a történelem- mondta a polgármester.

Puskás Tivadar - polgármester
“Felidézzük azt, hogy a történelmi korokban mely viharok és mely dicsőségek voltak itt, Savaria földjén. Aztán nyilván látjuk a jelent, a rendkívül színes jelent. És -remélem mindannyian így vannak vele- látjuk a sikeres jövőt.”

Csütörtök este a Sörtéren szombathelyi  zenekaroké volt a színpad.

A karneváli forgatagban minden korosztály találhat kedvére való programot.

Szommer Ildikó - karneváligazgató
“Várja önöket a Történelmi témapark négyszáz harcosa, ezer jelmezbe bújt felvonuló, a Kalandvár gyermekprogramjai, a Romkert és az Iseum históriás programjai, a Keleti és a Mediterrán udvar lüktet hangulatot varázsoló színterei és további sok-sok koncert és látványos produkció.”

A hagyományos nyitónapi tüzes játék képzeletben a Mátyás király és Beatrix esküvőjén előadott tüzes látványosságot idézte meg.