Hírek

Ülést tartott a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága

2017. április 25., 12:11

A város turisztikai vonzerejének a növelését szolgáló fejlesztésekkel, az új sportkoncepcióval, valamint a kulturális intézmények munkájával is foglalkozott kedd délutáni ülésén a közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Ülést tartott a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága

Elsőként három, előkészületben lévő, összesen mintegy 3,5 milliárd forintba kerülő turizmusfejlesztési projektről tárgyalt a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága. A program keretében megtörténik a jövőben kilátóként üzemelő víztorony teljes rekonstrukciója. Az építményben kiállító helyeket alakítanak ki, míg a legfelső szintről Szombathely panorámáját csodálhatják meg a látogatók. Kapcsolt beruházásként felújítják a Brenner parkot is. Egy másik fejlesztés során a Romkertben új védőépületet alakítanak ki az Aula mozaikjának megóvására, s megvalósul a Képtár turisztikai fejlesztése is.

A jogi  és társadalmi kapcsolatok bizottsága támogatta, hogy a város vezető partnerként szerepet vállaljon a Szent Márton szellemiségével összefüggő nemzetközi projektben. Kisebb vita alakult ki a Szent Márton Intézet létrehozásáról, mivel jelenleg bizonytalan a működés finanszírozása.

Abban viszont teljes volt az egyetértés, hogy Szombathely részt vegyen az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázaton. Az ezt előkészítő munkacsoport tagjait a közgyűlés választja majd meg.

A bizottság kiemelten foglalkozott a város sportfejlesztési koncepciójával, amely 2025-ig határozza meg Szombathely sportjának fejlesztési irányait. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága értékelte, és jóváhagyta a kulturális intézmények 2016. évi beszámolóit, és elfogadta az idei évre vonatkozó munkaterveiket.