Hírek

Ülést tartott a gazdasági bizottság

2018. október 15., 15:47

Az októberi közgyűlést megelőzően hétfőn ülésezett a Gazdasági Bizottság. A többi között az Aranypatak hídjának használhatóságáról, újabb oktatási intézmények, járdák és utak felújításáról esett szó.

Ülést tartott a gazdasági bizottság

A tervezettnél kettővel kevesebb témát tárgyalt át a város Gazdasági és Városstratégiai Bizottsága, de így is bőven adtak munkát az októberi közgyűlésnek. Az egyik napirendi pont  a szombathelyi fedett uszodával kapcsolatos döntés meghozatala lesz: a város tulajdonába kerülhet január elsejétől, a Vasivíz Zrt. ettől a naptól kezdve csak az uszoda üzemeltetői feladatait látja el a tervek szerint. Ezzel a változással elindulhatna a Modern Városok Program keretében a családi élményfürdő kialalkítása. Az építkezés több mint öt milliárd forintba kerül.

Ezt követően a településrendezési terv esetleges módosításáról is szóltak az ülésen a “Szombathely északi iparterület fejlesztése” projekt megvalósíthatósága érdekében. A  döntésbe a lakosságot is bevonnák, egyeztetni szeretnének az érintett területen lévő lakóingatlanok tulajdonosaival.

A város közlekedési rendszerének felülvizsgálata is szóba kerül a közgyűlésen. Elhangzott: ez még csak  az első tervváltozat lesz, amelyet a közgyűlés elé terjesztenek, amit számos további követhet a jövőben. A közlekedési lámpák működésének összehangolása ebbe éppúgy beletartozik, mint körforgalom kialakítása. Az Aranypatak-híd jelenlegi és jövőbeli helyzete kapcsán vita alakult ki a bizottsági tagok között a helyzet megoldása körül. Ennek várhatóan lesz folytatása a közgyűlésen is.

A város más útjai - járdák, kerékpárutak, átjárók - is megújulnak a közlejövőben; a munka a közgyűlési döntés után indulhat is.

A gazdasági és városstratégiai bizottság elfogadta az idei Savaria Történelmi Karnevál szakmai és pénzügyi beszámolóját.

A közgyűlésen a képviselők  tájékoztatást kapnak egy új törvényi változásról: az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértéséről, és az ehhez kötődő feladatokról  

A közgyűlésen a polgármester javaslatot tesz a Szombathelyi Parkfenntartási Kft. ügyvezetőjének megválasztására. Döntenek a székesegyház előtti kandeláber elhelyezéséről is, ami várhatóan a szalézi téren kap méltó helyet. A tervek szerint felújíthatják az Oladi Szakgimnázium és Szakközéspiskola tetejét, és egy újabb óvoda karbantartásával egészítették ki a bizottsági javaslatot.