Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Ülést tartott a gazdasági bizottság

Adásban volt: 2017. szeptember 12.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A nyári szünet után csütörtökön folytatja a munkáját a megyei jogú város közgyűlése. Az ezt előkészítő ülések sorát hétfőn délután a gazdasági és városstratégiai bizottság nyitotta. A testület két tucatnyi napirenddel kapcsolatban alakította ki álláspontját.

Zárt üléssel kezdődött hétfőn délután a gazdasági és városstratégiai bizottság ülése, amelyen egyebek mellett a Haladás Sportkomplexum beruházásával, valamint a STYL Ruhaipari Kft.-vel kapcsolatban tervezett döntéseket véleményezte a testület.

A nyilvános ülésen a bizottság megvitatta a Vasivíz Zrt., valamint a SZOVA Zrt. első félévi beszámolóját. A vízszolgáltató az első félévben az idei évre tervezett bevételeinek 46,5 százalékát realizálta, amelyet kismértékben haladtak meg a kiadások. A tapasztalatok szerint az időarányos lemaradást a második félévi bevételek és kiadások kompenzálják majd. A SZOVA Zrt. árbevételei és költségei az első félévben egyaránt növekedtek, de mindkettő elmaradt az éves terv időarányos részétől. A második félévben azonban jelentős bizonytalansági tényezőt jelent  a hulladékgazdálkodás helyzetének alakulása.

A testület a közgyűlésnek elfogadásra ajánlja a város egészségfejlesztési tervét, amelyben régi programok mellett újak is szerepelnek. Ezek egyrészt a helyes életmód kialakítását, másrészt az aktív korú lakosság egészségének megőrzését célozzák.

Az egykori cipőgyár területének hasznosítására a beruházó fejlesztési tervet készíttetett, amely szerint a meglévő épületállomány egy részét felújítanák, egy részét részlegesen vagy teljes egészében elbontanák. Az így felszabaduló területen új lakások épülhetnek. A bizottság támogatja az elképzelést, a beépítési tervről a csütörtöki közgyűlés határoz majd.

2017. szeptember 12.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében