Hírek

Ülésezett a város oktatási és szociális bizottsága

2018. december 04., 14:14

22 napirendi pontot tárgyaltak meg nyilvánosan. Többek között új óvodai csoportszobák kialakítását és az Aktív időskor program folytatását javasolták a közgyűlésnek. Szintén összeült a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Ülésezett a város oktatási és szociális bizottsága

A költségvetés módosítását és az átmeneti gazdálkodást érintő formai döntések után az oktatási és szociális bizottság tagjai megszavazták azt a javaslatot, amely szerint a túlzsúfoltság miatt új csoportszobákat alakítanának ki két szombathelyi óvodában. A Margarétában egy, a Máltai Szeretetszolgálat által használt emeleti helyiséget építenének át erre a célra, a Vadvirág óvodában pedig a belső funkciók átszervezésével és bővítéssel oldanák meg a helyzetet. Zsúfoltság más intézményekben is van, de azokban körzetátalakítással enyhítenek a problémán. Szó volt a jövő évi szociális érzékenyítő programról is, amely részben az idősek, részben pedig a hajléktalanok elfogadását segítené elő. Folytatódik az Aktív időskor program, ezt javasolja a bizottság, bár abban nem volt egyetértés, hogy a stadiontúráért illik-e pénzt kérnie a Haladás Sportkomplexumnak a nyugdíjasprogramot szervező önkormányzattól. A napirendek között szerepelt még, hogy anyagi segítséget kaphat több civil szervezet az év végi ünnepségek lebonyolításához, és támogatták azt is, hogy a Gamesz pénzmaradványából műfüves pálya létesüljön a Derkovits-iskolában.

A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága kedd délutáni ülésén megtárgyalta a december 10-i közgyűlés napirendjén szereplő, a testület hatáskörébe tartozó előterjesztéseket, valamint jogi szempontból véleményezte a többi anyagot is. Köztük a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálati dokumentumát, a Gothard-kastély megvalósíthatósági tanulmányát, az egészségügyi alapellátást érintő döntéseket, a műfüves pályák építési pályázatát. A testület tájékozódott a Romkert fejlesztéséről és a Schrammel életmű elhelyezésével kapcsolatos tervekről. A bizottság összegezte a testvérvárosi együttműködések tapasztalatait, jóváhagyott feladat-ellátási megállapodásokat. Foglalkoztak még a Savaria Szálló helyzetével is, ezzel kapcsolatban kezdeményezték, hogy készüljön előterjesztés a szálloda, valamint több, a városképet rontó épület és terület hasznosításának lehetőségéről.