Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Ülésezett a város oktatási és szociális bizottsága

Adásban volt: 2018. december 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

22 napirendi pontot tárgyaltak meg nyilvánosan. Többek között új óvodai csoportszobák kialakítását és az Aktív időskor program folytatását javasolták a közgyűlésnek. Szintén összeült a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

A költségvetés módosítását és az átmeneti gazdálkodást érintő formai döntések után az oktatási és szociális bizottság tagjai megszavazták azt a javaslatot, amely szerint a túlzsúfoltság miatt új csoportszobákat alakítanának ki két szombathelyi óvodában. A Margarétában egy, a Máltai Szeretetszolgálat által használt emeleti helyiséget építenének át erre a célra, a Vadvirág óvodában pedig a belső funkciók átszervezésével és bővítéssel oldanák meg a helyzetet. Zsúfoltság más intézményekben is van, de azokban körzetátalakítással enyhítenek a problémán. Szó volt a jövő évi szociális érzékenyítő programról is, amely részben az idősek, részben pedig a hajléktalanok elfogadását segítené elő. Folytatódik az Aktív időskor program, ezt javasolja a bizottság, bár abban nem volt egyetértés, hogy a stadiontúráért illik-e pénzt kérnie a Haladás Sportkomplexumnak a nyugdíjasprogramot szervező önkormányzattól. A napirendek között szerepelt még, hogy anyagi segítséget kaphat több civil szervezet az év végi ünnepségek lebonyolításához, és támogatták azt is, hogy a Gamesz pénzmaradványából műfüves pálya létesüljön a Derkovits-iskolában.

A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága kedd délutáni ülésén megtárgyalta a december 10-i közgyűlés napirendjén szereplő, a testület hatáskörébe tartozó előterjesztéseket, valamint jogi szempontból véleményezte a többi anyagot is. Köztük a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálati dokumentumát, a Gothard-kastély megvalósíthatósági tanulmányát, az egészségügyi alapellátást érintő döntéseket, a műfüves pályák építési pályázatát. A testület tájékozódott a Romkert fejlesztéséről és a Schrammel életmű elhelyezésével kapcsolatos tervekről. A bizottság összegezte a testvérvárosi együttműködések tapasztalatait, jóváhagyott feladat-ellátási megállapodásokat. Foglalkoztak még a Savaria Szálló helyzetével is, ezzel kapcsolatban kezdeményezték, hogy készüljön előterjesztés a szálloda, valamint több, a városképet rontó épület és terület hasznosításának lehetőségéről.

2018. december 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében