Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Ülésezett a szombathelyi közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága

Adásban volt: 2017. június 13.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A keddi ülésen több mint két tucat napirendi pontot tárgyaltak meg. Ezek között értékelte a város közbiztonságának helyzetét, elfogadta a bűnmegelőzési cselekvési programot, megvitatta a fedett uszoda további fejlesztésével összefüggő kérdéseket, és támogatási kérelmekről is döntött.

2016-ban Szombathelyen az előző évihez képest több mint 30 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma. Ezzel a város továbbra is a legbiztonságosabb megyeszékhelyek közé tartozik, derült ki a szombathelyi rendőrkapitány beszámolójából, amelyet a közbiztonság további javítása érdekében megfogalmazott intézkedésekkel együtt elfogadott a bizottság.

Kedvező változásokról számolt be a közterület-felügyelet vezetője is. Munkatársainak tavaly a közterületi jogsértések miatt kevesebbet kellett intézkedniük, illetve bírságolniuk. Ebben szerepe van ez előző években végrehajtott fokozott ellenőrzéseknek, valamint a térfigyelő kamera-rendszer bővítésének. A testület vita nélkül hagyta jóvá a bűnmegelőzési és közbiztonsági cselekvési program végrehajtásáról szóló beszámolót, s elfogadta a következő két évre szóló koncepciót. Az ebben megfogalmazott feladatok között szerepel a helyi önkormányzati rendeletek áttekintése, a lakossági tájékoztatás fejlesztése, bűnmegelőzési programok szervezése.

A fedett uszoda további beruházásával kapcsolatos jogi teendőket is áttekintette a testület. Ennek egyik legfőbb eleme a térítésmentes vagyonátadás, mely szerint a fedett uszoda, a hozzá tartozó létesítményekkel együtt a Vasivíztől az önkormányzat tulajdonába kerül. A működtető azonban, a beruházás teljes elkészültéig a Vasivíz Zrt. lesz. Vita alakult ki a költségvetési rendelet módosításáról. A bizottság végül úgy foglalt állást: felkéri a polgármestert, hogy a reformáció 500 évfordulójának megünneplésére eredetileg tervezett 10 millió forintot költségvetési átcsoportosítással biztosítsa.

2017. június 13.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében