Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Ülésezett a Civil Fórum

Adásban volt: 2017. szeptember 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

2024-ig 10 százalékkal kellene csökkenteni a táppénzes napok számát - egyebek mellett ezt is tartalmazza a város Egészségfejlesztési Terve. A Civil Fórum szerdai ülésén erről, az Európa Kulturális Fővárosa pályázatról, valamint a ifjúsági és a készülő civil koncepcióról is tárgyaltak a szervezetek képviselői.

Továbbra is várják a szombathelyiek javaslatait, milyen városban szeretnének élni 10-15 év múlva. Az észrevételeket, ötleteket beépítik majd az Európa Kulturális Fővárosa pályázatba - hangzott el a Civil Fórum ülésén.

Koczka Tibor alpolgármester
Mindenféleképpen olyan kulturális intézményeket vagy helyeket szeretnénk kialakítani, esetleg pont a civilek közreműködésével, amelyek minimális önkormányzati támogatással a piacon valamiképpen meg tudnak élni, működőképesek tudnak lenni.

A kulturális fejlesztések a gazdaság növekedéséhez is hozzájárulhatnak- hangzott el. Ugyanezt segítené, ha a fiatalok helyben találnák meg boldogulásukat - ez az egyik célkitűzése az Ifjúsági koncepciónak is, amellyel szintén megismerkedtek a Fórum tagjai.

Szombathelyen a 30 ezer aktív keresőből naponta 2 ezren vannak táppénzen, s a halálokok között vezető helyen a keringési rendszer elégtelensége áll - derült ki egy közelmúltban készített felmérésből. Ennek alapján készült a város Egészségfejlesztési Terve, amelyről Koczka Tibor adott tájékoztatást. Az alpolgármester elmondta, hogy 2024-ig 10 százalékkal szeretnék csökkenteni a táppénzes napok számát, rendszeres szűrést, valamint testmozgást és egészséges táplálkozást ösztönző programokat indítanak. A terv megvalósítása érdekében egy egészségfejlesztési iroda létrehozására pályáznak.

Az ülésen beszámoltak arról is, hogy Vas megyében megalakult az első közérdekű nyugdíjas szövetkezet.  

Németh István igazgatósági elnök, Senior Masters Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Ez egy óriási lehetőséget ad azon aktív nyugdíjas korúak számára, akik valamilyen formában még aktív életükben vissza szeretnének kapcsolódni a munka, a tevékenység világába.

A szervezet a diákszövetkezetekhez hasonlóan a nyugdíjasok munkaközvetítésében segít. Annak, aki rajtuk keresztül vállal munkát, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetnie, egészségügyi- és nyugdíjjárulékot nem.

2017. szeptember 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében