MNB
MNB - 2

Hírek

Újraindult a 30Y

2013. augusztus 02., 10:13

 A Kult-tour járat ünnepélyes avatóján a 30Y együttes zenélt az utazóknak, illetve megnyitották az első fotókiállítást is. A tervek szerint a jövőben más, a városhoz kötődő művészek is megjelenési lehetőséget kapnak majd a buszon.

Újraindult a 30Y

A megállóban várták az utasok, hogy az ünnepi köszöntők után felszálljanak a kult-tour járatra. Volt,aki Zalaegerszegről érkezett az eseményre. Alízék az egyik közösségi oldal játékán vettek részt, ahol a 30Y zenekar felhívását olvasták.

Kustán Alíz
“Az volt a feladat, hogy meg kellett osztani az eseményt és kiírni a falára, hogy 30Y Kult-tour busz. Nem is tudom, melyik nap volt az erdményhirdetés és kiírták, hogy akinek a bejegyzését belájkolta az zenekar, ők részt vehetnek ezen a kiállításon.”

Az első körjáraton stílusosan a 30Y zenélt.
A városvezetés és az AGORA közös tervei szerint a jövőben a szombathelyiek ún. kultúrtérként használhatják a közlekedés ezen formáját.

Marton Zsolt - alpolgármester
“Reméljük, hogy egy nemcsak Szombathelyen, hanem az országban is egy olyan egyedülálló jelenség lesz ez a 30Y busz, amire méltán büszkék lehetünk, reméljük, turisztikai vonzereje is lesz.”

A régi-új 30Y-os járat a Thököly utca és Kámon közötti kört tette meg,de ezután -menetjegy váltásával- bárki utazhat a város leghosszabb vonalán közlekedő járaton.

Beck Zoltán - énekes, 30Y zenekar
“Nyertünk 28 négyzetmétert a kultúrának, ami ráadásul mindenfelé mozog, tehát valójában sokkal többet jelent, mint ez a 28 négyzetméter.

A fotókiállítás Lékó Tamás munkája, ezt láthatják az utasok a következő hetekben a buszjáraton. Ezután egyéb, a városhoz kötődő művészek kapnak majd megjelenési lehetőséget.