Hírek

Újra távolabb a bentmaradástól a Haladás

2019. április 23., 13:38

Horváth Ferenc legénysége az NB I-s élvonalbeli labdarúgó-bajnokság húsvéti fordulójában elvérzett Debrecenben.

Újra távolabb a bentmaradástól a Haladás

Bizakodóan érkezett a Haladás szombaton a cívisvárosba. Vezetést azonban a hazaiak szereztek a mérkőzés 35. percében, amikor Bódi szabadrúgását Szatmári továbbította fejjel Király kapujába. A második félidő 64. percében Bódi passzolt középre, majd Haris tüzelt, de Daushvili önfeláldozóan blokkolta a lövést, a probléma csak az volt, hogy kézzel. A bíró könyörtelenül a 11-es pontra mutatott, majd Bódi magabiztosan növelte a hazai előnyt. Próbálkozott becsülettel a Hali, egyenlíteni azonban nem, csak szépíteni sikerült Ivanov révén a 76. percben, beállítva ezzel a 2:1-es végeredményt.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Az első félidőben nem a Haladás játszott, hanem a Haladás meze, a Haladás cipője, a Haladás nadrágja, ebben valószínüleg én is hibás vagyok, hogy egy kicsit elhittük, hogy most már elég, ha csak kijövünk és minden meccset meg fogunk nyerni. Ez sajnos nem így van, minden meccsért meg kell küzdeni. Normál esetben 7 meccsenként egy ilyen vereség, amibe azért benne volt az X lehetősége beleférne, sajnos a mi helyzetünkben nem."

A Haladás vereségével ismét 7 pontra távolodott a már bentmaradást jelentő 10. helytől, ahova a Paks csúszott le. A szombathelyiek szombaton újfent keletre utaznak, ahol a Kisvárdával vívnak kiesési rangadót 17 órától.