Hírek

Újra országos Diákolimpia Döntőnek adott otthont Szombathely

2019. június 13., 14:15

Alig egy hónappal a szombathelyi középiskolás Fiú Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntője után, ismét a vasi megyeszékhely került a figyelem középpontjába. Hétvégén ugyanis az I. és II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőinek a Király Sportlétesítmény és a Haladás Sportkomplexum adott otthont. Korcsoportonként 20-20 fiúcsapat mérte össze tudását.

Újra országos Diákolimpia Döntőnek adott otthont Szombathely

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Szombathely polgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta: a sport megtanít a kitartásra, az odaadásra és az elhivatottságra. A kezdeményezés jelentőségét emeli, hogy Áder János köztársasági elnök is támogatja. Nem mellékes az sem, hogy aki ezeken a versenyeken kimagaslóan szerepel, többletpontot gyűjthet továbbtanulás előtt.

Puskás Tivadar - polgármester
"Eredményt csak úgy lehet elérni, ha szorgalmasak vagyunk, eredményt csak úgy lehet elérni, ha betartjuk a szabályokat. Tehát a sport maga az élet."

A szombati selejtezőket követően vasárnap rendezték a helyosztó mérkőzéseket.

A II. korcsoportosok a sportkomplexumban feszültek egymásnak szépszámú közönség előtt.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület
"Eléggé vehemensen, de jó értelemben vehemensen szurkolnak a szülők a gyerekeknek és próbálják ők, mint tizenegyedikként a csapatot erősíteni, ami több csapatnál, Siófoknál, Nagykanizsánál, Kecskemétnél be is jön, hiszen ők a mostani pillanatokban keresztjátékban döntik el a felső 4 helyhez való jutást."

A II. korcsoportosok között a szombathelyi színeket a Gothard-iskola képviselte.

Somfalvi Barnabás - tanuló, Gothard Jenő Általános Iskola
"4 éve focizom és azért szeretem a focit, mert az a legnépszerűbb sportág és minden Hali meccsen majdnem itt vagyok és elégedett vagyok ezzel a tornával csak az a baj, hogy nem jutottunk be a legjobb 8 közé."

A tornát végül az I. korcsoportosok között a debreceni Kossuth-iskola nyerte, a II. korcsoportosok közül pedig a nyíregyházi Eötvös-iskola csapata bizonyult a legjobbnak.