MNB
MNB - 2

Hírek

Újra NBI-es futsal meccs volt Szombathelyen

2019. május 14., 14:53

Hosszú szünet után hétfőn ismét pályára lépett a Kútház Haladás VSE férfi élvonalbeli futsal csapata. Dróth Zoltánék egyik közvetlen riválisukat, a Nyírgyulajt fogadták. Az előzetes várakozásoknak megfelelően küzdelmes rangadót láthatott a közönség.

Újra NBI-es futsal meccs volt Szombathelyen

Nem sokat teketóriázott a Haladás, a kezdősípszót követeőn azonnal nekiesett a vendégeknek. Az első találatra mindössze 4 percet kellett várni, Hajmási juttatta vezetéshez a Halit. Ezt követően bő negyedóráig inkább a küzdelem dominált a pályán, hiába alakított ki több helyzetet is a szombathelyi csapat, Pallai brillírozott a kapujában. A félidő hajrájában Vlasovych révén egy szerencsés góllal egyenlítettek a szabolcsiak, 1:1-es állásnál vonultak pihenőre a felek. Szünet után egy harciasabb, gólra törőbb Nyírgyulaj futott ki a pályára. Gólt mégis a szombathelyiek szereztek Vidák remek megmozdulásával. A szabolcsiak vészkapust is bevetettek az egyenlítés érdekében, többször is saját kapujához szegezték a házigazdát, de a Haladás védelme állta a sarat, Sásdi többször is bravúrosan hárított. 2 perccel a vége előtt végleg eldőlt a találkozó, amikor Dróth és Vidák együttes erővel összehozták a szombathelyiek 3. találatát, kialakítva ezzel a 3:1-es végeredményt.

Sziffer András - vezetőedző, Kútház-Haladás VSE
"Nagyon kemény mérkőzés volt, azt hiszem a fiúk megküzdöttek ezért a 3 pontért, ami roppant fontos volt, úgyhogy ezzel a győzelemmel Veszprémben egy ki-ki meccset fogunk játszani az első helyért, amennyiben a Veszprém megveri a következő ellenfelét. Azt kaptam, amire számítottam, masszív volt az ellenfél, keményen küzdöttek, nem adták olcsón a bőrüket."

Horváth Péter - csapatkapitány, Kútház-Haladás VSE
"Mindenki küzdött, mindenki beletette azt, amit kell, hazai pályán nekünk hozni kell az ilyen meccseket, 3 fontos mérkőzésünk van hátra a szezonból, hogy elérjük a célunkat és bajnoki döntőt játszunk, ehhez az első lépés ez volt, hazai pályán nyerni a Nyírgyulaj ellen."

Lovas Norbert csapata a vereség dacára ismét helytállt a Haladás ellen, alaposan megnehezítve a szombathelyiek dolgát.

Lovas Norbert - vezetőedző, Nyírgyulaj KSE
"Ki lehet kapni Szombathelyen 3:1-re, viszont amilyen gólokat kaptunk, az sajnos utánpótlás-bajnokságban kapnak ilyen gólokat. Egyszerűen nem értem, hozzátéve, hogy az egész évet figyelembe véve ennyivel mindenképpen jobb volt a Szombathely."

A Veszprém idegenben aratott fölényes 6:1-es győzelmével biztossá vált, hogy jövő hétfőn 18 óra 30 perctől csúcsrangadót játszik a Sziffer-legénység a királynék városában.