MNB
MNB - 2

Hírek

Újra melegek a radiátorok Szombathelyen

2014. október 28., 15:08

A távhőszolgáltató minden lakásban elindította a fűtést. Volt, ahol hajnalban már fagyott, és nem is valószínű, hogy a mostaninál melegebb lesz a közeljövőben.

Újra melegek a radiátorok Szombathelyen

„Most a múlt fűtésszezonban meg már 8523 forint per hónapra esett vissza”

Molnár Lajos azt mutatja, hogy a külső-belső szigetelésnek, valamint a költségmegosztóknak köszönhetően tavaly több ezer forinttal kevesebbet fizettek a fűtésért, mint pár évvel ezelőtt. Október közepe óta náluk is újra melegek a radiátorok.

Molnár Lajos
„Jó melegek vannak a lakásokban, legalábbis ahogy informálódik az ember, itt nálunk is gyakorlatilag a csövek meg a fürdőszobai radiátor megadja azt a hőmérsékletet, ami megfelelő. Reggel korán indul már, öt óra után és este nyolc óráig nyomják rendesen.”

Mintegy 11 ezer lakásnak és félezer intézménynek a távhőszolgáltató adja a meleget. Az óvodákban és a bölcsődékben már korábban, a lakásokban többnyire az elmúlt napokban indult el a fűtés.

Kocsis-Tóth Ildikó – ügyfélszolgálati vezető, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
„Idén szeptember közepén nagyon jó idő volt, nagyon sok lakóközösség nem kérte és lemondták a szolgáltatást és egy adott időpontra rendelték meg. Az elmúlt napokban, a múlt héten volt hideg, nagyon sok megrendelés ekkor érkezett a fűtés elindítására.”

Október 20-ig a szokásosnál csapadékosabb, ugyanakkor enyhébb volt az időjárás. Az elmúlt napokban már csak 6-8 fok körül alakult a napi átlaghőmérséklet, volt, ahol hajnalban fagyott is.

Pétervári Tibor – észlelő, Országos Meteorológiai Szolgálat
„Ma reggel volt az első, -0,5 volt kétméteren, talajon -3,6 Celsius-fokot mértünk. Elég szépen deresedett itt a nyitott részeken. Ahol nagyobb a nyitottság, ott azért nagyobb a deresedés, mert nagyobb a kisugárzás. Csak hajnalban lett köd, nem védett meg bennünket a fagytól”

Nem valószínű, hogy visszatér az indián nyár, így mindenkinek érdemes elindítania a fűtést. A hivatalos fűtési időszak május 15-ig tart.