Hírek

Újra él a remény - Kisvárdán győzött a Hali

2019. április 29., 14:08

Létfontosságú 3 pontért utazott a Haladás NB I-es labdarúgó csapata Kisvárdára hétvégén. Horváth Ferencéknek újfent erőt kellett venniük magukon, hiszen a legutóbbi fordulóban ismét 7 pontra távolodtak a bentmaradást jelentő 10. helytől.

Újra él a remény - Kisvárdán győzött a Hali

Diósgyőr és Debrecen után ismét keleti túra várt a Halira. A Kisvárda szeptember közepén méretes zakót szabott az akkor még Michal Hipp vezette Szombathelyre, sőt Vasban is nyertek, volt tehát miért törleszteni.

A mérkőzés (01:08-) 11. percében azonban Grozav góljával a szabolcsiak szereztek vezetést. (01:46-) Nem sokat váratott magára a Haladás válasza: a 23. percben Habovda passzolt Bamgboyéhoz, aki betört a 16-os területére, ahol Lukianchuk tartóztatta fel, szabálytalanul. A büntető mögé Priskin állt, aki az elvetődő Felipe mellett magabiztosan lőtt a kapuba.(03:05-) 5 perccel később Golodiuk beadása tökéletesen találta meg Ivanovot, akinek fejesét még védte Felipe, ám a kiütött labdát kíméletlenül vágta a kapuba Rui Pedro - 2:1 már a Haladásnak.

A második félidőben hiába nyomott a hazai csapat, meddő mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani, amiben jelentős szerepe volt Király Gábornak is. (05:02-) A 68. percben végérvényesen eldönthették volna a találkozót a vendégek, de Bamgboye nem tudott élni a lehetőséggel. A végeredmény maradt 1:2, ami azt jelenti, hogy ismét 4 pontra vannak már csak a szombathelyiek a bentmaradástól.  

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Nagyjából az történt kisebb-nagyobb dolgokat kivéve, amit szerettünk volna, az, hogy meg tudtuk fordítani még az első félidőben, az nagyon fontos dolog volt, hiszen a második félidőben tudtam nagyjából, hogy ez fog történni, nagyon nem tudtam ellen mit csinálni, mert ugye a játékosok fejében benne van, hogy nyernünk kell mindenféleképpen, úgyhogy biztos voltam, hogy önkéntelenül is egy kicsit hátrább fogjuk tolni a védekezést."

Dajka László - vezetőedző, Kisvárda Master Good
"Azt kell, hogy mondjam a játékosok megtettek mindent, tehát küzdöttek szívvel-lélekkel, kitették a pályára magukat, viszont az ötlet és a vagányság, tudatosság hiányzott ahhoz, hogy ma itt eredményesen tudjunk szerepelni."

A Hali kölcsönkapott gólszerzői találatuk mellett aranyéremnek is örülhettek szombaton, hiszen a Ferencváros együttese bezsebelte története 30. bajnoki aranyérmét. Folytatás jövő szombaton, amikor a szombathelyiek hazai pályán fogadják 17 órakor a Paksot.