Hírek

Újra edzésbe állt az SZKKA

2020. december 11., 19:01

A női NB I-ben szereplő szombathelyi kézilabdacsapat a tervek szerint még egy meccset játszik idén, december végén az MTK-t fogadja.

 

Újra edzésbe állt az SZKKA

A héten újra elkezdte a közös csapat edzéseket a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia női NB I-es együttese. A kézis lányok utoljára november elején játszottak bajnoki mérkőzést az élvonalban, majd az ellenfél miatt karanténba kerültek, azóta pedig egyéni edzésterv alapján készültek. A jelenleg is zajló Európa-bajnokság, valamint a fiatalok pihenője miatt egyelőre csökkentett létszámban zajlik a mini alapozás.

Marosán György - vezetőedző, Szombathelyi KKA
“Igencsak családias légkörben és mennyiségben kezdtük el az edzéseket, de futni lehet ilyen csoportban is. Ez egy felvezető hét, és akkor jövő héten fog megkezdődni a konkrét, komplex munka. Harmincadikán már az első bajnoki vár ránk, arra szeretnénk tisztességesen felkészülni úgy, hogy topformában legyünk, amennyire lehet ebben a szituációban. Bízunk benne, hogy sikeres lesz ez a felkészülés.”

Az SZKKA december végén azt MTK együttesét látja vendégül. A 2021-es év elején sűrűnek ígérkezik a csapat menetrendje, hiszen pótolni kell a sok elmaradt meccset.

Marosán György - vezetőedző, Szombathelyi KKA
“A januárunk is bővelkedni fog mérkőzésekben, illetve a februárunk nagyon fontos hónap lesz, nagyon nehéz mérkőzésekkel. Azt szeretném, ha oda már egy olyan csúcsformában lévő csapat lenne, aki nagyon sok pontot tud szerezni.”

Az SZKKA két győzelemmel és öt vereséggel a tabella tizenegyedik helyén áll a világ egyik legerősebb bajnokságában, a K&H női NB I-ben.