Hírek

Újra a Falco-nál az előny

2017. május 17., 16:41

Zsinórban 19. hazai mérkőzését is megnyerte a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata. A szombathelyiek újabb sikerüknek köszönhetően 2:1 arányban vezetnek a Kaposvár elleni páros csatábban.

Újra a Falco-nál az előny

Némi meglepetésre a vendég kaposváriak kezdték jobban a negyeddöntő harmadik mérkőzését. Az erőteljes centerjátékra építő  somogyországiak az első negyed végén 19:13-ra vezettek az Aréna Savariában.  A második etapban azonban beleerősített a Falco is, és ennek köszönhetően a nagyszünetre már a sárga-feketék vonulhattak öt pontos előnnyel. Térfélcserét követően  sem változott a koreográfia: hol az egyik, hol pedig a másik csapat járt néhány egységnyivel előrébb. A derbi végét jelző dudaszó pillanatában éppen a Falco vezetett 78:76-ra, így a szombathelyi kerültek ki győztesen az őrült rohanásból.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
“Egy igazi rájátszásbeli mérkőzést játszottunk. Hatalmas küzdés volt a pályán a meccs első percétől. nagyon örülünk a győzelemnek, 2:1-re vezetünk és úgy akarunk Kaposvárra utazni, hogy a saját kezünkbe tudjuk tartani azt a mérkőzést is.”

A mérkőzésen egyik csapat sem a szép játékra helyezte a hagsúlyt, ami a nagy tét miatt érthető is. Akár úgy is lehet fogalmazni, hogy a picivel kevesebbet hibázó szombathelyiek nyerték a rendkívül fontos  összecsapást.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Sokat hibáztunk mi és a Kaposvár is. Sok büntetőt kihagytunk, amikor fontos lett volna. Végül is nyertünk. Nyomás volt rajtunk a hazai pálya miatt és regenerálódásra is rövid idő volt. Ez mindig okoz zavart.”

A három győzelemig tartó páros csatában 2:1-re vezet a Falco csapata. Legközelebb pénteken 18 órakor Kaposváron találkoznak egymással a küzdő felek. Amennyiben ott nem születik döntés, úgy vasárnap délután ötödik meccsre kerül sor az Aréna Savariában.