Hírek

Újabb zarándokút kerül kiépítésre Vas megyében

2012. február 10., 17:30

Ezúttal a Mária úthoz csatlakozna a vasi szakasz. A cél, hogy az európai zarándokturizmusban egyre jelentősebb szerepet betöltő Mária úthoz kapcsolódva, egyre többen ellátogassanak Vas megyébe is, megismerni a táj szépségét, az épített örökséget és a szakrális emlékeket.

Újabb zarándokút kerül kiépítésre Vas megyében

Minden településnek megvannak a maga értékei. Ezek közül is a szakrális emlékek, például templomok jelentik a legnagyobb vonzerőt. Ezeket is megismerhetik azok a turisták, akik a Mária utat járják végig. Ez egy több ezer kilométeres, az erdélyi Csíksomlyót és az osztrák Márizellt, valamint a lengyelországi Cestohowát a boszniai Medjugorjeval összekötő zarándokút. Magyarországi szakaszaihoz kapcsolódna egy újabb ág is a nyugati határszélen, Győr-Moson-Sopron megyétől Vas megye déli határáig.

Hutflesz Mihály, ügyvezető - Régiófókusz Nonprofit Kft.
...

Gencsapátiban zajlik ezen a hétvégén egy munkatalálkozó. A vas megyei szakasz, Kőszeg és Vasvár közötti részének lehetséges partneri számára tartanak tájékoztatót a zarándokútról illetve felmérik a térség településeinek értékeit.

Elek Antal,munkaszervezet vezető - UTIRO Leader Egyesület
...

Nyárig elkészül egy közel 100 oldalas szakmai anyag. Ez segítséget nyújthat a továbblépéshez, a turisztikai szolgáltatások.