MNB - 2
MNB

Hírek

Újabb szombathelyi MEFOB siker, ezúttal labdarúgásban

2015. május 20., 16:21

A férfi kosárlabdacsapat után a Szombathelyi Egyetemi SE labdarúgói is aranyérmesek lettek a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság döntőjében. Sákovics Péter együttese a Rohonci úti stadionban rendezett fináléban 1:0 arányban győzte le az Eger együttesét.

Újabb szombathelyi MEFOB siker, ezúttal labdarúgásban

Rövid idő leforgása alatt a második csapatsportágban rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság döntőjét Szombathelyen. A kosárlabdázók után ezúttal a labdarúgók vetélkedtek a vasi megyeszékhelyen. A hazai pálya előnyét élvező  SZOESE az eldődöntőben 3:0-ra verte a Pécs gárdáját, majd pedig a fináléban Schreiner Ádám hatalmas góljának köszönhetően 1:0-ra az Eger együttesét.

László Dávid labdarúgó, SZOESE
“Most már évek óta közel állunk a sikerhez. Nekem személy szerint öt darab ezüstérmem van. Már ideje volt, hogy egy arannyal is gazdagodjunk.  A csapat alapján szerintem számítani lehetett az eredményre, mert az utóbbi négy-öt évben ez az egyik legjobb kerettel rendelkező csapatunk.”

A Szombathelyi Egyetemi SE bő egy hét leforgása alatt két MEFOB aranyérmet is begyűjtött. A férfi kosárlabdázók után a labdarúgók is aranyérmesként zárták a hazai rendezésű országos döntőt.

Sákovics Péter edző
“Sőt én még megemlíteném a két futsalcsapatunk ezüstérmét, mert azok is majdnem aranyérmek lettek. Így üsszességében már nem is emlékszem, hogy mikor sikerült így több sportágban MEFOB-bajnoki címet nyernünk. Rendkívül boldogok vagyunk és valóban jó zsakmai munka folyik.”

A szombathelyi csapat két különdíjat is itthon tartott. A szakemberek véleménye szerint a négyes döntő legtechnikásabb játékosa Skriba Máté, míg legjobb edzője Sákovics Péter volt.