MNB
MNB - 2

Hírek

Újabb szerződéshosszabbítás a Falco-nál

2020. május 21., 23:43

Perl Zoltán szerződéshosszabbítása után újabb magyar válogatott kulcsjátékosát tartotta meg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata. Az Aréna Savariában tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Benke Szilárd is aláírt a sárga-feketékhez. A megállapodás két évre szól, de megfelelő külföldi ajánlat esetén tartalmaz kilépési opciót. Benke több magyar klub csábítása ellenére maradt a Falcónál.

Újabb szerződéshosszabbítás a Falco-nál

Benke Szilárd - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Ez nagyon egyszerű, szerettem itt lenni a múlt szezonban és van BL-indulás, ami meghatározta a döntésemet, hiszen egy elég rangos nemzetközi kupasorozatban tud indulni a Falco. A célok sem titkoltak, minden évben a bajnoki cím megnyerése a cél, úgyhogy ezek voltak a fő mérvadók.”

A 25 éves válogatott bedobó tavaly nyáron érkezett a sárga-feketékhez, de a csonka szezon miatt nem volt lehetősége aranyérmet nyerni. Reméli, hogy a következő idényekben csúcsra érhet a Falcóval.

Benke Szilárd - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Csapatban kell gondolkodni és én úgy gondolom, hogy a Falcónak minden évben a bajnoki cím a kitűzött cél és ez szerintem nem fog változni a következő években sem.”

Benke az előző idényben meccsenként 10 pontot, közel 3 gólpasszt és 2 lepattanót átlagolt a magyar bajnokságban.