Hírek

Újabb idegenbeli győzelemre készül a Szombathelyi Haladás

2021. február 19., 19:15

Mátyus János legénységének a tavasszal jobban megy a Rohonci úttól távol, vasárnap az Ajka vendégeként folytatják a labdarúgó NB II-ben.

 

Újabb idegenbeli győzelemre készül a Szombathelyi Haladás

Remek formában és jó előjelekkel készül a vasárnapi bajnokijára a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó-csapata. A zöld-fehérek a tavaszi első fordulóban elszenvedett, Gyirmót elleni hazai vereség óta veretlenül menetelnek, nyertek a Szeged otthonában, idegenben kiejtették a Magyar Kupából a Pécset, valamint döntetlent játszottak a feljutásra esélyes Vasassal.

Schimmer Szabolcs - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Nyilván a Gyirmót ellen is a győzelem szándékával léptünk pályára, de sajnos az első félidőt elrontottuk kicsit. A második félidőben már a helyes útra léptünk és már azon a mérkőzésen is kimondottan jól játszottunk. Azóta eredményesen is. A Vasas ellen igyekeztünk megnyerni a mérkőzést, sajnos egy döntetlen lett belőle, de úgy érzem, hogy ezzel sincsen szégyenkezni valónk.”

Az NB II-ben hetedik helyen álló Hali a hétvégén a tizenkettedik Ajka otthonába utazik. A két csapat őszi mérkőzését 1-0-ra a szombathelyiek nyerték a Rohonci úton.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Az egyetlen olyan ellenfelünk az Ajka, amely tavaly ha nem is lefutballozott, de sokkal jobban játszott nálunk. A labdarúgás sajátossága, hogy mégis mi nyertünk egy-nullra. Az eredménnyel maximálisan boldog lennék most is, de játékban kell előrelépnünk.  Egy roppant kellemetlen ellenfélről van szó, amely nagyon nagyon jól szerepel, főleg hazai pályán. Ettől függetlenül nincs mese, szeretnénk három ponttal távozni.”

A tréner szerint az eddig mutatott elszántság, taktikai fegyelmezettség és némi szerencse is kell ahhoz, hogy a Hali győzni tudjon Ajkán. A vasárnapi találkozón délután 14 órakor indul útjára a labda.