Hírek

Újabb fitneszpark épül a városban

2019. február 27., 15:49

A Stromfeld-lakótelep után a Nyitra utcai iskola szomszédságában épül meg a város második sportparkja, ahol kültéri fitneszelemeket helyeznek el. A fejlesztés célja, hogy  mozgásra ösztönözze a városrészen lakókat. Kedden délután megtörtént a munkaterület-átadás.

Újabb fitneszpark épül a városban

Most még csak üres zöldterület látható a Kötő és a Kassa utca sarkán, ahol néhány hónap múlva megépül a város második sportparkja. Az önkormányzat 2016-ban nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tíz edzőpark létrehozására.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez a szabadidő pálya 150 m2-es, ez a D kategória, mert különböző kategóriák vannak, ez a legnagyobb. Ezek ilyen fittness eszközök."

Az ütéscsillapító burkolattal ellátott edzőparkban 15 fitneszeszközt helyeznek majd el. 2017 decemberében a Stromfeld-lakótelepen létesült a város első ilyen pályája, közel 13 millió forint értékben. A sportolókat tábla segíti abban, melyik elemet mire lehet használni.

riporter: Krizsán Zsuzsanna
"Bordásfal, majomlétra, különböző lépegetők - sokféle sporteszközt használhatnak a Stromfeld-lakótelepen élők immár egy éve ebben a sportparkban, ahol különböző erősítő gyakorlatokat, húzódzkodást, hasizom-gyakorlatokat is lehet végezni. Mindenki számára hozzáférhető könnyedén és ingyenesen."

A Kötő utcai sportpark ugyanilyen lesz. Az építkezés hamarosan megkezdődik, a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
"Képviselői keretemből a kiegészítő útkapcsolatok és a bútorzatok beszerzése is megtörténik. Hiszek abban, hogy az iskolai kötelező testnevelésoktatás mellett a környéken élők is nagy szeretettel fogják majd birtokba venni ezt az új létesítményt."

A fejlesztés célja, hogy minél többen vigyázzanak aktív sporttal az egészségükre. Az új edzőparkot várhatóan nyár közepén vehetik birtokba a szombathelyiek.