MNB - 2
MNB

Hírek

Új vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás

2021. június 16., 14:33

A zöld-fehérek első edzését már Németh Szabolcs vezényelte, az új tréner célja, hogy az első nyolcban végezzen a Hali.

 

Új vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést a Szombathelyi Haladás

Szerda délelőtt szikrázó napsütésben és nyári hőségben kezdte el a felkészülést a következő szezonra a Szombathelyi Haladás. A labdarúgó NB II-ben szereplő zöld-fehérek első edzését már az új vezetőedző, a menesztett Mátyus János helyére érkező Németh Szabolcs tartotta. A 39 éves,  szombathelyi születésű szakember nem ismeretlen a szurkolóknak, a Lurkó UFC-nél és az Illés Akadémián is dolgozott, vezetőedzőként pedig legutóbb az NB II-es Dorogot irányította.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Elégedett vagyok az első edzéssel, hiszen a játékosok nagyon jó hozzáállással álltak hozzá a munkához, illetve az gondolom, hogy minőségben is nagyon jól teljesítettek a mai edzésen. Pozitív vagyok a jövőre nézve. Igaz, még csak ma volt az első edzésünk, de ha így dolgozunk, akkor szép jövő előtt áll a csapat.”

A szombathelyi a klub az előző szezon vége után több távozót is bejelentett, az új tréner pedig elmondta: természetesen szeretné megerősíteni a keretet, egy belső védőt és egy támadót mindenképp igazolni akar, ezért a klub már több kiszemelttel is előrehaladott tárgyalásokat folytat. A Haladás 11. helyen zárta a legutóbbi bajnokságot, az új vezetőedzőt arról is kérdeztük, hogy milyen célkitűzésekkel vágnak neki a következő bajnoki idénynek.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Szeretnénk jobban szerepelni, mint a tavalyi szezonban. Azt gondolom, hogy az első nyolcban ott van a Haladásnak a helye mindig. Ha összejön minden, szerencsénk is lesz, elkerülnek minket a sérülések és sikerül megfelelően megerősíteni a csapatot, akkor akár nagyobbat is álmodhatunk.”

A Hali június 30-án az élvonalbeli ZTE ellen játssza első felkészülési mérkőzését, majd találkozik edzőmeccsen a Dunaszerdahely, a Gyirmót, a Siófok, az Ajka és a Rapid Wien csapatával is. Az NB II-es labdarúgó-bajnokság augusztus elsején rajtol majd.