MNB
MNB - 2

Hírek

Új tetőt kap az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai Intézmény

2021. április 14., 14:42

A 26 évvel ezelőtt épült iskola régi palateteje rendszeresen beázott, így időszerűvé vált a felújítása. A tetőszerkezet renoválása már tavaly kezdődött: megtörtént a héjazat és a tetőablakok cseréje. A munkálatokkal jól haladnak, most az oktatást sem zavarják. Várhatóan a rekonstrukció tovább folytatódik.

 

Új tetőt kap az Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai Intézmény

Az 1990-es évek végén épült a gyógypedagógiai és fejlesztő nevelés-oktatást végző intézmény. A tagintézmény Micimackó Óvodával együtt több mint háromszáz gyermek fejlesztését, oktatását végzik. Ide, az iskolába 260 tanuló jár. Régi probléma oldódik meg most azzal, hogy a korábbi palaborítás helyére most új tető kerül.

Lendvai Katalin – intézményvezető, Aranyhíd EGYMI
„Évtizedes probléma iskolánkban, hogy a régi pala tető több ponton folyamatosan beázik. Sokat küzdöttünk vele. Már a tavalyi évben megkezdődött a tankerület jóvoltából a tetőszerkezet felújítása. Tavalyi évben az épület északi oldalán történt meg a tető héjazatának cseréje, valamint a tetőablakoknak a kicserélése. Idén pedig sor került a Dózsa György utcai homlokzat középső részének teljes felújítására.”

A járványügyi szabályok szerint a munkálatokról csak az iskolán kívülről készülhettek felvételek. A március 8-tól élő szigorítások miatt most a többi oktatási intézményhez hasonlóan itt sem folyik személyes jelenléttel járó tanítás, digitális rendben tanulnak az iskola diákjai. Mindössze 6-an kérték csak az ügyeletet. A munkálatok így nem zavarják az oktatást, bár a tapasztalat szerint alig jár belül is hallható zajjal a felújítás.

Lendvai Katalin – intézményvezető, Aranyhíd EGYMI
„Ablakcserék részlegesen történtek már az intézményben, éppen nemrégiben mérte fel a tankerület, hogy hol szükséges ezeknek a cseréje. Ez a mostani felújítás kifejezetten a tetőre vonatkozik, de a későbbiekben várható valószínűleg azoknak a nyílászáróknak a cseréje is, ahol azt tapasztalták, hogy az cserére szorul.”

Az iskola felújítása várhatóan folytatódik, hogy tovább javulhassanak a körülmények.