MNB
MNB - 2

Hírek

Új szakaszban a TOP

2017. május 22., 14:45

Új szakaszába érkezett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtása. Az ezzel  kapcsolatos  feladatokat sajtótájékoztatón összegezték a Megyeházán. Az első szakaszban  nyertes projekteknek az év végéig kétharmados készültséget kell elérniük.

Új szakaszban a TOP

A 2014-2020-as időszakban Vas megyének és Szombathelynek összesen több mint 38 milliárd forint áll rendelkezésére a Területfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló helyi fejlesztések támogatására. A pályázatok kírása  megtörtént, most a projektek elbírálása van folyamatban.

Rákossy Balázs - államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium
„21,2 milliárd forint értékben hirdethet nyerteseket Vas megye. Ennek a közel felére megvannak a támogatói döntések. A következő időszak egy sokkal látványosabb megvalóssítás időszakát jelenti. Tehát megkötjük a támogatási szerződéseket, egy új rendben a rendelkezésükre bocsátjuk az önkormányzatoknak a kivitelezéshez szükséges teljes költséget. Ez ugyancsak egy eltérés a korábbi időszakhoz képest, a teljes projekt likviditását megteremti.”

Vas megyéből eddig 65 önkormányzat 105 pályázata nyert el támogatást, jelentette be Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Végső döntésre vár 25 projekt, és további 5 pályázat áll elbírálás alatt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos
„Vas megyébe nagyon komoly fejlesztési forrás érkezett a kormány döntésének köszönhetően dedikált forrás, ami azt jelenti, hogy itt helyben tudtuk meghatározni azokat a prioritásokat, amelyekre szükség volt, hogy a helyi álmokat tudjuk megvalósítani. Kisebb településektől a nagyobb városokig mindenki azt gondolom nyertesnek mondhatja magát, hiszen nagyon sok pályázat tudott sikeres lenni. Abban bízunk, hogy ezek megvalósítása révén valóban előrébb tud jutni Vas megye.”

A támogatói szerződések aláírását után következik a közbeszerzési eljárás, majd megkezdődhet a projektek végrehajtása. Az elvárások szerint ezeknek az év végéig kétharmados készültséget kell elérniük, jövőre pedig be le kell zárulniuk.