Hírek

Új sorsolást kapott a Falco a Bajnokok Ligájában

2020. október 01., 20:46

Az európai szövetség négycsapatos csoportokat hozott létre, a sárga-feketék október 20-án Oroszországban kezdik a nemzetközi sorozatot.

 

Új sorsolást kapott a Falco a Bajnokok Ligájában

Kevesebb mérkőzés vár a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatára a Bajnokok Ligájában, ugyanis az európai szövetség megváltoztatta a sorozat csoportbeosztását és menetrendjét. A négy nyolc csapatos helyett nyolc négy együttes alkotta csoportot alakított ki a FIBA. A sárga-feketék az orosz Nyizsnyij Novgorod, a spanyol Zaragoza és a lengyel Lublinnal maradt azonos négyesben, eredetileg a francia Dijonnal, a cseh Nymburkkal, a török Bursával és egy selejtőből érkező riválissal is összecsaptak volna.

A telefonnál: Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Igazából számítottunk rá, hiszen volt erről szó. Ezzel a három csapattal játszottunk volna akkor is, ha nagyobb csoportba vagyunk. Azt gondolom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de nem is lett volna. A Bajnokok Ligájában minden csapat megérdemelten van itt és minden csapat nagyon jó erősséget képvisel. Ugyanaz a célunk, mint tavaly. Szeretnénk Magyarországot, Szombathelyet, a Falcót és minden kosárbarátot pozitív dolgokkal megajándékozni.”

A csapatok a Bajnokok Ligájában körmérkőzést játszanak, így a Falcóra három hazai és három idegenbeli mérkőzés vár a nemzetközi porondon. A sárga-feketék október 20-án idegenben kezdenek a Nyiznyij Novgorod vendégeként, első hazai meccsüket egy hónappal később, november 18-án játszák a Zaragoza ellen. A Falco másik két itthoni BL-meccsét januárban rendezik.