Hírek

Új ruhát ölt az Óperint utca és környéke

2014. szeptember 17., 14:40

Szigeteltek, nyílászárót és elektoromos vezetékeket cseréltek, burkoltak - 111 millió forintból újult meg az Óperint utcai 52 lakásos társasház. Az Integrált Városfejlesztési Startégia keretében képzést segítő foglalkozásokat és programokat is szerveznek az itt élőknek.

Új ruhát ölt az Óperint utca és környéke

Új ruhát ölt az Óperint utca és környéke. A város egyik legforgalmasabb csomópontjába épül körforgalom, új teret alakítanak ki, megszépül az evangélikus-és a református templom, és rendbe tették ezt az 52 lakásos társasházat. Felújjították és hőszigetelték a homlokzatot, nyílászárókat cseréltek, hő-és vízszigetelték a tetőt, elvégezték a kültéri elekromos munkákat és a közösségi helyiségek is új burkolatot kaptak. Az Integrált Városfejlesztési Startégia második ütemének keretében 111 millió forintot költöttek a beruházásra.

Puskás Tivadar polgármester
„A pályázathoz képest két új elemmel is bővült a megvalósított érték. Az egyik az elektomos fővezeték cseréje, ami azt jelenti, hogy sikerült a közvilágítást, a folyosók világítását rendbetenni az épületben.”

A projekt keretein belül 13 és fél millió forintból tíz, jelenleg üresen álló lakást is felújítanak. Ezek munkálataival október közepére készülnek el a szakemberek. A pályázat részeként  programokat is szerveznek az itt élőknek.

Illés Károly projektmenedzser
„ Van közöttük egyébként bohócterápiás program is, illetve különböző képzések, amelyek a helyben lakók felzárkáztatását segítik elő. Ilyen program a Hárofit által is valósul meg, a helyi kisebbség felzárkóztatását segítik elő, most 28-án lesz az egyetem rendezésben egy futó fesztivál, ahova szeretettel várjuk egyébként még a jelentkezőket”

A társasház felújítási munkálataival a szakemberek időre végeztek. Jelenleg a  műszaki átadás-átvétel zajlik. Hamarosan az udvarbelsőt is rendbe teszik.