MNB
MNB - 2

Hírek

Új parkoló, új sörtér

2014. augusztus 19., 19:13

Megszűnnnek a parkolási gondok a zeneiskola mögötti udvarban. 28 új parkolóhelyet alakítottak ki, megoldották a csapadékvíz-elvezetést és a leendő parkosítási területeket is kijelölték. Az önkormányzat 33 millió forintot fordított a munkálatokra.

Új parkoló, új sörtér

A karneváli forgatag egyik kedvelt helyszíne a Sörtér. Itt kap helyet a fesztivál harmadik legnagyobb színpada, a vendéglátók pedig gasztronómiai csemegékkel várják a közönséget. Idén már komfortos környezetben szórakozhatnak majd az ide látogatók. A tereprendezés mellett új burkolatot is kapott a parkoló, amelyet a hétköznapokban a zeneiskola és a Savaria Szimfonikus Zenekar zenészei használnak.

Mérei Tamás
" A jogi háttere is az, hogy 15 kilogarmm felett, amennyiben munkaeszközt cipelni kell, márpedig több hangszer esetében így van, egészségkárosító, a munkaadónak gondoskodnia kell, hogy meg tudjanak állni."

Az egykori belső körforgalom megszűnt. Helyette 28 új  parkolót alakítottak ki, ebből 18-at a dolgozók használhatnak majd. Új csapadékcsatornákat is elhelyeztek,  hogy ne álljon meg az esővíz.

Takátsné Tenki Mária önkormányzati képviselő
" Most ez a belső tömb is részben rehabilitációra került. Világítás, burkolatfelújítás, és a leendő parkolási területek is kialakításra kerültek. Folytatódik ez a sorozat, a Thököly utcában lesz még egy parkoló felújítás szintén hasonló burkolat-és tereprendezéssel."

A kivitelező július elsején kezdte meg a munkát. Összesen 33 millió forintba került a beruházás.

Puskás Tivadar polgármester
"Azzal, hogy Szombathelynek megszűnt az adóssága, azzal lehetőség nyílt a fejlesztésekre. Az idei esztendőben mintegy félmiliárd forintot tudunk arra fordítani, hogy a város útjait, parkolóit megújítsuk. Ez is abba a sorba tartozik"

A karneváli előkészületek miatt a zeneiskola mögötti parkolót nem használhatják az autósok. Keddtől forgalomkorlátozás van az Aréna, Kossuth, Király utcákban, ami kiterjed a Bejczy utcai parkolóra is.