Hírek

Új otthont kap a hivatal

2014. szeptember 18., 17:07

Költözik a szombathelyi Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. A jelenlegi Széll Kálmán utcai ingatlan lelakott állapotban van, felújítása felesleges, mert óriási költségeket emésztene fel. A hivatal új épületet kap, amit a a városi önkormányzat ajánlott fel.

Új otthont kap a hivatal

A Széll Kálmán utcai épületet 1999 óta bérelte a NAV, ez már erősen lelakott állapotban van, felújítást igényelne. Több mint 80 ember dolgozik ebben az épületben. Úgy nem lehet megoldani a renoválást, hogy közben dolgoznak az alkalmazottak a hivatalban, ezért új épület után kellett néznie a NAV-nak.

Cséve Szabolcs – kiemelt főreferens, NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság
„Első körben jogszabályi kötelezettség alapján felvettük a kapcsolatot a Nemzeti Vagyonezelővel. A Nemzeti Vagyonkezelő állami tulajdonú épületet nem tudott felajánlani, amely alakalmas lenne ekkora létszám befogadására, illetve irodahelyiségek kialakítására, ezért az önkormányzattal vettük fel a kapcsolatot.”

A legideálisabb megoldásnak  a  Kőszegi u. 23/B. szám alatt található egykori kollégium bizonyult,  elhelyezkedése és mérete alapján is. Az épület többségi tulajdonosa az önkormányzat. 49 különböző méretű iroda alakítható ki, valamint két nagyobb alapterületű egyéb helyiség is  rendelkezésre áll.

Puskás Tivadar – polgármester
„A legutóbbi közgyűlésen úgy határozott Szombathely Megyei Jogú Város, hogy ezt a régi kollégiumot, ami most jelenleg kihasználatlan, ezt a NAV-nak átadja és ebben kerül elhelyezésre a Vám- és Pénzügyőrség irodáinak sora.”

A felújítási költségek túlnyomó részét a fokozott mértékű biztonságtechnikai eszközök, továbbá a tűzjelző rendszer kiépítése, a központi szünetmentes áramellátás biztosítása és a klíma beszerelése teszi majd ki.