Hírek

Új könyv jelent meg a Püspöki Palotáról

2010. december 08., 16:40
Szerdán mutatták be a kötetet, amelyben az épület ritkán vagy egyátalán nem látogatható részeiről, kevéssé ismert, ám annál jelentősebb művészeti alkotásairól is található fotó és leírás. 
Új könyv jelent meg a Püspöki Palotáról

A Püspöki Palota nemcsak Szombathely, hanem hazánk egyik legszebb barokk épülete. A Szent Pál-terem festményei, a 18.századi Rómát bemutató Piranesi metszetek, a Díszterem falfestményei vagy az antik bútorok és értékes szobrok a nagyközönség elől rejtve vannak, ugyanis a Püspökvár még nem látogatható. Betekintést viszont adhat a falak mögé, fotók és részletes leírás segítségével, a Püspöki Palotáról most megjelent könyv.

Zsámbéky Monika - művészettörténész, szerző
"Sikerült elég sok képet, műalkotást is beválogatni, amelyeket a rejtettebb, elzártabb helyiségekben találhatók. Én azt hiszem ez az olvasók számára újdonság lesz."


A kiadvány három nyelven mutatja be az épület történetét, helyiségeit, művészi értékeit. A Püspöki Palotáról szóló könyv mellett, az egyházmegye vezetőjével, Veres Andrással készült interjú kötetet is bemutattak ma az Eölbey-házban. A rendezvényen elhangzott: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia meghirdette a Családok Évét.

Dr. Veres András - megyés püspök
"Isten teremtette az emberrt férfinak és nőnek és azért akarta a aházasságot, hogy az a házastársak javát, gyermekek életét szolgálja. Ezt szeretnénk ebben az évben mnél több emberben tudatosítani és segíteni a keresztény házasságok, keresztény családok mostani helyzetén megváltoztatandó."


A Családok Éve december 26-án, Szent Család vasárnapján veszi kezdetét. Egy évig tart majd.