Hírek

Új Karácsonyi Tárlat néven nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban

2011. december 20., 23:20

A kiállításon 65 vasi alkotó műveit állították ki, akik között szerepelnek jól ismert nevek és fiatal alkotók is. A művek különböző technikával készültek és közvetlenül nem kapcsolódnak a karácsonyhoz.

Új Karácsonyi Tárlat néven nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban

Különböző technikával készült alkotások sorakoznak a Képtárban. Bár a művek témái közvetlenül nem kapcsolódnak a karácsonyhoz, az ünnep aktualitása miatt a kiálíltás az Új karácsonyi Tárlat nevet kapta.

Zsámbéky Monika, igazgatóhelyettes, Szombathelyi Képtár
„Vas megyei művészeknek küldtönk erre meghívást. Különböző műfajokban küldtek be műveket, festményeket, grafikákat, iparművészeti alkotásokat, szobrokat."

„65 művész 112 alkotásával jelentkezett, ez látható a Képtár mostani kiállításán.„

„Többnyire nem a karácsonyi témáakörhöz kapcsolódnak, Itt a kiállítás címe inkább az időzítéshez kapcsolódik, tehát egy év végi karácsonyhoz közeli kiállításról van szó, illetve olyan képeket küldtek be a művészek, amelyeket eladásra is szántak, tehát a látogatók érdeklődők megnézik ezeket a műveket, tehát ha valamelyik megtetszik nekik és a művésszel ezt a vásárt nyélbe tudja ütni, akkor meg is vásárolhatjék ezeket a műveket."

A kiállítók között vannak fiatal művészek, akiknek eddig még sosem mutatatták be munkáikat a Képtárban. Legtöbben viszont olyan ismert alkotók, akik sok-sok kiállítást maguk mögött tudhatnak már.

Zsámbéky Mónika, igazgatóhelyettes, Szombathelyi Képtár
„Ugye az idősebb művészek generáciából talán lehetne mondani Káldi Lajos, Horváth János, Marosfalvi Antal, Dóczi László, Simon János, műveit, vagy a Kőszegi Ervin Biermeyerét. Úk már ávtizedek óta ismertek a vasi művészetszerető közönség előtt. A középgeneráció Kondor János, Tóth Csaba."

Az alkotások közül nem egy szokatlan technikával készült.

Zsámbéky Mónika, igazgatóhelyettes, Szombathelyi Képtár
„Rasperger Dávid is olyan elemeket tesz a munkájába ami szokatlannak mondható, vagy például Baki Orsolyának van egy pirítós, egy elektromos készüléket felhasználó alkotása."

Tehát ha valakinek megtetszik valamelyik kiállított a mű, akkor azt megveti és beteheti a karácsonyfa alá.