Hírek

Új időszámítás kezdődött a Regulyban

2015. szeptember 02., 19:57

A szombathelyi közgyűlés egyetértett azzal, hogy a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola fenntartója és működtetője Szombathely Város Német Önkormányzata legyen. A gazdaságos működés mellett a finanszírozásban fontos szempont az intézmény német nemzetiségi profilja.

Új időszámítás kezdődött a Regulyban

A 2011-es közoktatási törvény lehetővé teszi, hogy a települési nemzetiségi önkormányzat átvegye, működtesse, és fenntartsa az iskolát. A májusban megszületett döntés értelmében a Reguly iskola új működtetője a szombathelyi német nemzetiségi önkormányzat.

Friedl Tamás – elnök, Szombathely Német Önkormányzata
"Megkaptuk a város részéről még júniusban a vagyonátadási megállapodást, ezt alá is írtuk Puskás polgármester úrral egyetemben, majd megkaptuk augusztus elején az EMMI, KLIK és a Német Önkormányzat közti megállapodást, hármas megállapodást."

Évről évre több kisdiák kezdi meg tanulmányait a Reguly-iskolában. Az idei beiratkozáskor 53-an választották az iskolát, így a szeptemberi  becsengetéskor két elsős osztály kezdhette  meg a tanévet.

Zielbauer György – igazgató, Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola
"Jelen pillanatban 309 tanuló van az iskolában és mind a 309 tanuló nemzetiséghez valónak vallja magát, tehát a jogi háttér megvolt az átvételhez."

A nemzetiségi nyelvoktató iskola saját gazdasági szervezete felállt, ezen keresztül történik majd az intézmény fenntartása és működtetése.