MNB - 2
MNB

Hírek

Új helyre költözött az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

2017. március 20., 15:27

A Semmelweis utcai székházavatón a szervezet szerteágazó tevékenységéről is tájékozódhattak az ünneplők.

Új helyre költözött az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület

Csocsóasztal és  könyvtárszoba is várja a betérőket az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület új székházában. A szervezet ugyanakkor itt működteti jogsegély-szolgálatát, és a nehéz helyzetben lévő családoknak szánt adományokat is itt gyűjti.

Horváth Hajnalka - régiós titkár, Nagycsaládosok Országos Egyesülete
"Én azt látom, hogy nagyon sok programmal, nagyon sok segítséggel tudnak a családjaik felé lenni, és tényleg egy nagyon jó kis közösséget alkotnak itt Szombathelyen."

Ebben a Semmelweis utca 47. szám alatti épületben működik az egyesület új központja.

Görcz Gyula Csaba – elnök, Alpokalja Nagycsaládos Egyesület
"December 31-vel lejárt Szombathely Megyei Jogú Városával az ingyenes használati szerződésünk a Szófia u. 31-es épületünkre. A várostól ezt az ingatlant kaptuk meg. Továbbra is ingyenes használóként tudjuk az épületet hasznosítani."

Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület 1988 óta fogja össze a környékbeli nagycsaládokat, és ellátja érdekképvisletüket. Ma mintegy százötvenen tartoznak a szombathelyi szervezethez.

Puskás Tivadar - polgármester
"Nem feltétlenül a körülmények milyensége szabja meg, hogy milyen tartalmat tudunk bele tenni, hanem az, hogy az ott működő szervezet milyen szellemiségű."

Hende Csaba a családokat segítő kormányzati intézkedésekről, így a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről, a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról, illetve a a családi adókedvezményről beszélt.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
"Azt gondoljuk, hogy aki a közösségért többet vállal, az ország, a nemzet fennmaradását azzal vállalja, hogy önfeláldozó módon gyermekeket vállal és nevel, nála ott kell adni azt a pénzt, amiért egyébként megdolgozott."

Az egyesület idén szabadegyetemet szervez magyarok és határon túli fiatalok részvételével.