Hírek

Új gokartokon és tricikliken közlekedhetnek a gyerekek a kreszparkban

2017. április 24., 16:02

A körzet önkormányzati képviselője, Sátory Károly, a rendelkezésére álló keretből adott másfél millió forintot erre a célra. A csütörtöki közgyűlésen pedig várhatóan rábólint a testület, hogy félmilliárd forintból a Víztorony és a Brenner-park is megújulhasson.

Új gokartokon és tricikliken közlekedhetnek a gyerekek a kreszparkban

Meg kell állni, ha piros a lámpa. Tudják ezt a legkisebbek is, főleg akik a kreszparkban gyakorolják a közlekedési szabályokat. Simon Gordon Gábor is ismeri már, mit mutatnak a fényjelzők és a táblák.

Simon Gordon Gábor
“Elég gyakrak szoktam idejönni. Azért jövök, hogy megtanuljak a vezetni még ilyen kezdő biciklikkel, hogy majd nagykoromba tudjak vezetni, és nagyon élvezem.”

Az 1966 óta működő kreszparkban valamikor ilyen lábbal hajtható autókat és kisbicikliket kölcsönözhettek a fiúk a lányok - gyerekkori emlékeit idézte fel az évadnyitón Hende Csaba országgyűlési képviselő is. Puskás Tivadar polgármester pedig a park rendjének megőrzésére hívta fel a figyelmet. Elhangzott, valószínűleg közerületi kamerákat is felszerelnek majd ide. A 20 új járművel egy együtt több mint félszáz közlekedési eszközt használhatnak a kreszparkba érkezők.

Kiss Andrea - szakágvezető, Agora
“Fél három és hét óra között van nyitva a kreszpark. Ami még fontos: a városlakók Szent Márton-kártyával ingyenesen használhatják, próbálhatják ki ezeket a járműveket.”

Ha a képviselő-testület is jóváhagyja, ötszáz millió forintból - rövidesen -  látványos fejlesztés valósulhat meg a Brenner-parkban. Ennek része az útburkolat korszerűsítése, valamint a tároló megújítása, illetve új funkciókkal bővítse is.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
“Vadonatúj kétszintes épület, amelyben helyet kapna egy kávézó kerthelyiséggel, illetve ugyanez a tárolórész, és a felső részen pedig egy bemutató- és kiállítóterem, interaktív terem digitális eszközökkel felszerelve, ahol a gyerekek gyakorolhatnák az itt lenn elsajátítottakat.

Elkezdődhet a Víztorony felújítása is. A tervek szerint az eredeti állapotát idézi majd, így a látogatók megismehetik, miként működött, milyen volt belül megépítésekor, 1926-ban. Az építmény kiállításoknak ad helyet, és kilátóként is üzemel majd.