MNB
MNB - 2

Hírek

Új arculat a Vas Megyei Turizmus Szövetségnél

2018. május 23., 13:27

Aktivitás, élmény, feltöltődés, hagyomány, harmónia – ezt kínálja a Vas Megyei Turizmus Szövetség, amely új arculattal vág neki az idei főszezonnak. A statisztikai adatok szerint az első negyedévben jelentősen nőtt a vendégéjszakák száma a megyében, a cél, hogy a jövőben tovább javuljanak a mutatók.

Új arculat a Vas Megyei Turizmus Szövetségnél

Gyógybor-napok Bükön, várszínház Kőszegen, rododendron virágzás Jeliben, Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen – a többi közt ezek a legkeresettebb programok a megyében. A Vas Megyei Turizmus Szövetség igyekszik összefogni és egy helyen népszerűsíteni nemcsak a nagyobb rendezvényeket, hanem a kisebb, de érdekes kikapcsolódási lehetőségeket is. Ennek érdekében egy pályázat segítségével az idén új arculatot öltöttek. A szervezet új emblémája az okos-eszközökről már ismerős, térképalkalmazásokkor használatos pin jelet formázza, alul egy levélsziluettel.

Kondora Bálint – elnök, Vas Megyei Turizmus Szövetség
„úgy gondoljuk, hogy a mi megyénk, amely egyébként országosan az egyik legzöldebb megye, talán ezzel jellemezhetőbb a legjobban. És nem maradhatnak ki természetesen a vizek, a természetes vizek, a fürdővizek, amely pedig az embléma testének felső részét mutatja”

Az első negyedévben jelentősen nőtt a megyében eltöltött vendégéjszakák száma – köszönhetően a hosszú hétvégéknek és az egyre bővülő programkínálatnak.

Győrffy Gábor – turisztikai menedzser, Kőszeg
„Kőszegen már a tavasz is főszezon volt, rengeteg természetjáró, kulturális programot indítottunk a csábít a május programsorozat keretében. És előkészültünk a nyárra: a nyarat Kőszegen meghatározza a Kőszegi Várszínház”

Százezres tömeget vonz minden évben Szombathelyre a Savaria Történelmi Karnevál. Az idén több újdonsággal is készülnek a szervezők, megkezdődött a város turizmusfejlesztési stratégiájának kidolgozása és tovább fejlesztenék a kerékpáros turizmust.

Császár Noémi - turisztikai manager, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
„Osztrák és magyar partnerekkel közösen a magyar határ térségben egy közös kerékpárturisztikai kínálatot szeretnénk kialakítani: egy közös minősítésű rendszert, a kerékpáros barát szolgáltatókat kívánunk bevonni”

A jövőben a közösségi médián keresztül hetente jelentkezik majd programajánlóval a Vas Megyei Turizmus Szövetség, de a kínálat a visitvas.hu oldalon is elérhető.