Hírek

Túl van a félidején a Kodály és a Váci utca kereszteződésénél épülő parkoló kivitelezése

2019. április 17., 13:38

A térkövezéssel most végeztek, hamarosan aszfaltoznak és növényeket telepítenek. Városvezetők és önkormányzati képviselők közösen tekintették meg a beruházást.

Túl van a félidején a Kodály és a Váci utca kereszteződésénél épülő parkoló kivitelezése

Három hónappal ezelőtt, még a havas munkaterület átadásakor tervrajzon mutatta meg a kivitelező, hol lesz parkoló, és hol marad zöldfelület a Kodály Zoltán és a Váci Mihály utca kereszteződésénél. Az építkezésnek az időjárás is kedvezett.

Puskás Tivadar - polgármester
“A tervek elkészültek, és a tervek alapján aztán január elején el is indult a beruházás. A beruházás eredménye az lesz, és most már közvetlenül látható, hogy 74 darab parkolót sikerül kialakítani itt ezen a területen.”

Ezek közül kettő akadálymentes lesz. A parkolókat térkövezik, az utak aszfaltburkolatot kapnak. Új világítótestek és padok is kerülnek a területre.

Szemes Tibor - főmérnök, Alpok Terra Kft.
“Ha az időjárás ilyen marad, akkor várhatóan a jövő héten fogjuk az aszfaltburkolatokat építeni, utána gyakorlatilag befejezzük a növénytelepítést, tereprendezési munkákat, és én azt gondolom, hogy május első felében valamikor elindítható lesz a műszaki átadás.”

Akár május végén már használni is lehet majd az új parkolóhelyeket, amelyekre nagy szükség volt a lakótelepen.

László Győző - önkormányzati képviselő
“Nagyon kellett már ide a parkolóhely. Meg lehet nézni itt a mögöttünk látható Bem József utca 6-18-ig lévő tízemeletes házak parkolóját, este nem lehetett helyet találni. Ez a 74 új parkoló, ami 68 millió forintból fog megépülni, ez jelentősen enyhíti a parkolási gondokat.”

A forrást a városi költségvetésből biztosították.