Szombathelyi Televízió a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja
          Hírlevél:      
• név • email cím
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Tudós tanárok és híres diákok

Adásban volt: 2017. április 14.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Névy László irodalmárról kevesebb, Rajczy Imre vívóbajnokról több információt találtak a premontreis diákok a hagyományos “tudós tanárok és híres diákok” konferenciára készülve. Kiselőadást tartottak, és tesztet is írtak a hallottakból.

Egykori tudós tanárai és híres diákjai előtt tiszteleg minden évben a Premontrei Gimnázium közössége egy konferenciával. Idén Brenner János vértanú sorsú papról is megemlékeztek, akiről halálának hatvanadik évfordulóján fivére, Brenner József atya tartott személyes hangú előadást a diákoknak. A tudományos ülésen öt jeles személyiség életét dolgozták fel a fiatalok. Kiderült, hogy a felkészülés még a rutinosabbaknak sem mindig könnyű.

Kiss Cintia - 11/B osztályos tanuló, Premontrei Gimnázium
“Idén egy furcsa helyzettel találtuk szembe magunkat. Hiszen egy 21. századi gyerek azt gondolja, hogy felmegyünk az internetre, és kutatunk. Azonban Névy Lászlóról nem sok mindent találtunk, ezért a Premontrei tanári könyvtárában, a Bimbó-füzér után kutattunk, valamint az egyházmegyei könyvtárban is voltunk.”

Az így összeszedett információkat aztán kiselőadássá formálták, ki-ki a maga csapatának választott érdekes emberéről.

Gáspár Gergely - 11/C osztályos tanuló, Premontrei Gimnázium
“Nem sokat tudnak erről a Rajczy Imréről, pedig elég szép pályafutása volt. Olimpiai bajnok is volt, a világranglistát is vezette vívóként. Szóval szerintem ez jó dolog, hogy a többieknek előadjuk, és legalább megismerhetik a pályafutását és életét.”

Az egykori premontreis vívóbajnokot bemutató csapatot az iskola biológiatanára, a rendezvény házigazdája készítette fel, aki szerint több haszna is van a konferenciának.

Kéri Péter - biológiatanár, Premontrei Gimnázium
“A gyerekeknek kb egy-másfél hónapjuk van felkészülni, négyfős csapatok. És az idei évben 5 négyfős csapat vesz részt a konferencián. Igazándiból amellett, hogy egy kicsit gyakorolják azt, hogy egy ilyen rendezvényre hogyan kell felkészülni, hogyan is kell előadni, én úgy gondolom, nagyon fontos az, hogy ezek az egykori tanárok, diákok az ő életpályájuk bemutatásával az itteni diákoknak példaként is szolgálhatnak.”

A fiatalok prezentációt készítettek és tesztet írtak még az említett hírességeken kívül Eiben Ottó biológusról, Kraszna-Krausz Andor fotóművészről és Nagy Sándor János premontrei atyáról is.

2017. április 14.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében