Hírek

Tovább menetel a Falco

2017. április 20., 17:25

Zsinórban tizenötödik hazai mérkőzését is megnyerte a Falco-Vulcano Energia KC  kosárlabdacsapata. A szombathelyiek ezúttal a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj  gárdáját győzték le 77:71 arányban.

Tovább menetel a Falco

Két remek csapat találkozott a felsőházi középszakasz 6. fordulójában az Aréna Savariában, ahol a hazai pályán veretlen Falco fogadta a Szolnok csapatát. A derbi első negyede  egyenlő erők küzdelmét hozta, a vendégek csupán egy duplányi előnyt tudtak összehozni a dudaszó pillanatáig. A második etap elején viszont úgy tűnt, hogy sikerül ellépniük a Tisza-partiaknak, ugyanis a 12. percben már 24:18-ra vezettek. Szerencsére a félidő hajrájában ledolgozta hátrányát a Falco, így döntetlen állásnál vonulhattak a nagyszünetre a küzdő felek. Térfélcserét követően viszont a vasiak vették át az irányítást és ennek köszönhetően az utolsó negyed előtt már ők jártak előrébb hét ponttal. Ebből pedig hatot a derbi végéig meg is tudtak tartani, így pedig 77:71 arányban megnyerték az összecsapást.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“A zalaegerszegi meccs után egy kicsit fáradt volt a csapatunk. Ráadásul az aktuális bajnokcsapat jött hozzánk. Nehéz volt játszani, mert nem voltunk elég frissek, nem volt elég energiánk az első félidőben. A második félidőben visszajöttünk a saját ritmusunkba  és nyertünk.

A Falco csapata győzelmének köszönhetően továbbra is őrzi veretlenségét az Aréna Savariában. A sárga-feketék eddig a szezon  mind a 15 meccsét  megnyerték hazai környezetben. Ez pedig egyedülálló teljesítmény az idei bajnokságban.

Tóth Norbert - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Ez egy nagy munka eredménye, hogy ennyi meccs után is veretlenek vagyunk hazai pályán és nagyon boldog lennék, ha több szó esni erről, mint arról, hogy idegenben hányszor nyertünk. Én azt gondolom, hogy a pozitív dolgokra kell koncentrálnunk.”

A szombathelyiek a négy nap  alatt elért két sikerüknek hála  feljöttek a bajnoki tabella harmadik helyére. Szrecsko Szekulovics alakulata legközelebb vasárnap délután 18 órakor az Alba Fehérvár otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen. A derbit az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.