Hírek

Tóth Csaba főorvos a megyei közönségdíjas év embere

2019. január 17., 22:47

1998 óta választ Év emberét a Vas Megyéért Egyesület kuratórium. Az idei díjat is a Megyebálon adták át, ezúttal Merklin Tímea újságírónak. Ezzel párhuzamosan másodszor hirdettek közönségszavazást a tíz jelölt között, amit nagy fölénnyel Tóth Csaba, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Patológiai Osztályának vezető főorvosa nyert meg. Az elismerést ma adták át a Megyeháza elnöki tárgyalójában.

Tóth Csaba főorvos a megyei közönségdíjas év embere

Tóth Csaba Sárváron született, 1986-tól, egyetemi diplomájának megszerzésétől kezdve dolgozik a Markusovszky-kórház Patológiai Osztályán. Kórbonctan-kórszövettan, majd citopatológiai szakvizsgát szerzett. 2002-től osztályvezető főorvos. Oktatott a Pécsi Egyetem Szombathelyi Képzési Központjában és a Nyugat-magyarországi Egyetem biológia tanszékén. A Kórház Kiváló Orvosa, 2010-ben Pro Sanitate miniszteri kitüntetésben részesült. A Magyar Patológus Társaság vezetőségi tagja. Szakmai irányítása mellett vezették be az osztályon a daganatos betegek modernebb, célzott terápiás kezeléséhez szükséges molekuláris patológiai vizsgálatokat. Munkájában elhivatott és lelkiismeretes, közvetlen, barátságos személyisége a betegek szimpátiáját is elnyerte. A legnagyobb közösségi oldalon közel 900-an szavaztak rá. Már a jelölés is meglepte, és nagyon sokat jelent számára, hogy sikerült elnyerni a díjat - fogalmazott az átadón Tóth Csaba.

Tóth Csaba - osztályvezető főorvos, Patológiai Osztály
"Mind a szűkebb környezetemben a kollégiám teljes szívbőúl gratuláltak, illetve a kórházban járva-kelve, munka közben is más osztályokon járva, mindenki szívből gratulált."

A közönségdíjat Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Balázsy Péter megyei jegyző adta át. Tóth Csabát felesége kísérte el, aki maga is orvos. A közönségdíj-szavazáson csaknem 5000 internetező nyilvánított véleményt.

Balázsy Péter - megyei jegyző
"Mi fontosnak tartjuk azt, hogy az emberek ilyen módon véleményt tudjanak nyilvánítani ebben a kérdésben, így sokkal többen érzik magukénak ezt a díjat, aminek az a célja, hogy ilyen módon is elismerjük azokat az embereket, akik közösségünk legaktívabb, legtöbb elismerésre érdemes tagjai."

A közönségszavazáson tavaly is orvos nyert, Garda Károly vépi háziorvos kapta az elismerést. Idén Tóth Csaba mögött Dévai Boglárka tornász és Szabó Tibor színész lett dobogós.