Hírek

Történelmi siker - kupagyőztes a Falco

2021. április 12., 14:08

A sárga-feketék hatalmas küzdelemben legyőzték a DEAC-ot a nyolcasdöntő fináléjában, így hat ezüstérem után, a klub történetében először elhódították a Magyar Kupát.

 

Történelmi siker - kupagyőztes a Falco

A PVSK és a Szolnok tükörsima kiejtése után a DEAC csapata várt a Falcóra a Magyar Kupa döntőjében. A sárga-feketék mind a hat eddig fináléjukat elveszítették, így a klub első kupaaranya volt a tét a budapesti Ludovika Arénában. Nagyon idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok. A Falco tudott előbb megnyugodni és jó döntéseket hozni: Perl gyorsindításos duplája után, 9-2-es szombathelyi vezetésnél rögtön időt is kért a DEAC. Nagyszerűen védekezett a Falco, a debreceniek csak hat pontot tudtak dobni az első negyedben. Váradi visszapöcizésével 17-6 volt az állás tíz perc játék után. A második negyedben is a Falco akarata érvényesült, a DEAC nem tudott mit kezdeni a szombathelyiek védekezésével, gyorsan végigvitt akciót Váradi fejezett be, amivel már 15 pont volt különbség. A folytatásban kezdett magára találni a debreceni együttes, Hines zsákolt nagyot, amivel feljött 11-re a DEAC, ezért Gasper Okorn rendelte magához övéit. Az etap utolsó percében Keller vágott be egy triplát, így a szünetben 14 egység volt a Falco előnye.

A harmadik negyed elején már 19 egység is volt a különbség és úgy tűnt, hogy eldőlhet a találkozó. A DEAC azonban nem adta fel, folyamatosan dolgozta le hátrányát. Moody egyéni megmozdulása után 11-re csökkent a szombathelyi előny, így újra időt kért Okorn-mester. A televízió előtt szurkoló szombathelyi nézők valószínűleg nem hittek a szemüknek, ugyanis elképesztő leolvadást produkált a Falco. A sárga-feketék hosszú percekig nem tudtak betalálni, a DEAC pedig nem csak zárkózott, hanem a zárófelvonás elején ezzel a gyönyörű kosárral a vezetést is átvette. Elképesztő izgalmak maradtak a hajrája, de a Falcóban volt annyi tartás, hogy újra ritmust tudjon váltani: Váradi Benedek faulttal együtt süllyesztett el egy hármast a sarokból, így újra elhúztak öttel a sárga-feketék. Óriási küzdelem zajlott minden egyes kosárért, másfél perccel a vége előtt Benke osztott ki egy hatalmas búrát, amely után nagyon közel került a győzelemhez a Falco.A legvégén Keller blokkja aztán minden eldöntött, a Falco végül három ponttal, 67-64-re nyert, így hat ezüstérem után, a klub történetében először elhódította a Magyar Kupát. A nézők nélküli ünneplés után az eredményhirdetésen a szombathelyiek klasszisát, Perl Zoltánt választották a döntő legértékesebb játékosának, azaz MVP-jének.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Végre! ha jól tudom ez volt a hetedik, eddig egyszer sem tudtunk nyerni, úgyhogy most nagyon boldogok vagyunk. Nem volt egy szép mérkőzés, nagyon küzdelmes mérkőzés volt, de az a lényeg, hogy be tudtuk húzni és ezt a győzelmet szeretnénk az összes Falco-szurkolónak ajánlani, mert nagyon sokat vártak a kupagyőzelemre.”

A Falco csapatkapitánya, Váradi Benedek a hálót is levágta a Ludovika Arénában.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Olyan érzések kavarognak bennem, ahogy elkezdtük a szezont, a koronavírussal és ahogy a mi csapatunk erős és bátor, és mindenki megtesz mindent a másikért, ez hihetetlen. Gratulálok az egész csapatnak, örülök, hogy megnyertük végre. Nem kérdés, ezt a győzelmet édesanyámnak szeretném megköszönni.”

A csapatkapitány a vándorserleget is égbe emelhette, majd a hazaúton és az Aréna Savariánál folytatódott a kisebb ünneplés. A Falco a történelmi siker után szombaton már kezdi is a bajnokság rájátszását, méghozzá a megyei rivális Körmend ellen.