Hírek

Torna gálán búcsúzik Csillag Tünde

2017. február 21., 15:42

Nagyszabású torna gálát rendeznek szombaton 18 órától az Aréna Savariában. A közel kétórás program keretében elbúcsúztatják a versenyzéstől 20 év után visszavonuló Csillag Tündét, valamint megünneplik a szombathelyi torna sport 25. születésnapját.

Torna gálán búcsúzik Csillag Tünde

Puskás Tivadar polgármester
“25 esztendős a szombathelyi torna sport. Ez egy siker sportág, hiszen a 25 esztendő alatt összessen 15 válogatott  versenyzőt adott a magyar torna sportnak. Közülük Csillag Tünde az egyik kiemelkedő.”

Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg a “Csillag”-ok között című rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatót. A szervezők reményei szerint  a közel kétórás program alatt senki sem fog unatkozni.

Vízer Erzsébet - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola
“Látványt, azt mindenképpen lehet várni. Fényjátékot, tűzdobolást. Kicsi óvodásoktól az Európa-bajnokságra készülő versenyzőkig. Gyönyörű táncokat, gyönyörű koreográfiával megspékelve. Minden szernek megprőbáltunk show-jelleget adni.”  

Az est egyik főszereplője természetesen a 20 éves pályafutása után visszavonuló Csillag Tünde lesz. Az Európa-bajnoki helyzetett tornász egy olyan talajgyakorlattal készül, melybe összesűrítette az elmúlt két évtized legfontosabb állomásait.

Csillag Tünde tornász, Szombathelyi Sportiskola
“Nem minden publikus. Annyit lehet tudni, hogy egy történetet mesél el. Leginkább táncos elemek lesznek benne és nem az akrobatikára koncentrálok.”

A “Csillag”-ok között gála szombaton délután 18 órakor kezdődik az Aréna Savariában. A belépés ingyenes lesz.